A.Makštutis po pralaimėjimo "Ekranui": "Sužaidėme geriausias sezono rungtynes" © Eurofootball.lt
Po "Ekrano" pergalės 1:0 prieš Alytaus "Dainavą" "General Financing A lyga" VI ture, vyriausiasis treneris Valdas Urbonas džiaugėsi nelengvai iškovotais trimis taškais, nors ekipa rungtyniavo kiek praretėjusiomis gretomis, šansą turėjo kiti futbolininkai.

"Ekrano" vyriausiasis treneris Valdas Urbonas: "Iškovojome nelengvą pergalę. Žaidimas nesiklostė taip lengvai. Taurės rungtynės savaitės viduryje turėjo įtakos. Turime traumuotų žaidėjų. Antro kėlinio pabaigoje atsirado spragos, reikėjo jas užpildyti. A. Ribokas nesužaidė taip, kaip tikėjomės pirmame kėlinyje, A. Fofana buvo pasyvus. Tai atsiliepė bendram fonui.

Kitas dalykas - reikia įmušti įvarčius gerose situacijose. Džiugu, jog turime tokio lygio žaidėjų, kaip Mantas Savėnas, kuris gali tokiose rungtynėse atsiradusias progas išnaudoti. Tai jau antros rungtynės, kada Mantas išsprendžia rungtynių baigtį. Tikėjomės sunkių rungtynių, mačiau jų kelių rungtynių - su "Reo", su "Sūduva" - vaizdo įrašus. Nebuvo ir "Sūduvai" lengvas pasivaikščiojimas. "Dainava" stengėsi, ne tik fiziškai, bet ir žaidimo prasme. Tie pavojai, kurie kilo prie mūsų vartų, nebuvo malonūs.

Pagal tvarkaraštį susideda nemažai rungtynių. Turime rinkti taškus, tai svarbiausia. Džiaugiuosi Vytauto Lukšos žaidimu, sužaidė aktyviai. Egidijus Varnas išbėgo į aikštę po traumos, bandydami daryti žaidėjų rotaciją, rasime išeitį iš įvairių situacijų. Marko Andelkovič traumuotas, krūvis didelis, be to, žaidžiame ant sintetikos. Ne vienas ir ne du skunžiasi tuo dalyku. Džiaugiuosi, jog radome jėgų, išlaikėme nugalėtojų mentalitetą", - po pergalės kalbėjo "Ekrano" strategas.

"Dainavos" direktorius, vyr. trenerio asistentas Antanas Makštutis:

"Manau, jog rungtynės buvo įdomios, vykusios. Abu kėliniai geri. Manau, jog sužaidėme geriausias šios sezono rungtynes. Nesvarbu jog pralaimėjome. Abu kėliniai buvo stabilūs. Nedarėme daug klaidų. Tačiau viena jų aikštės viduryje nulėmė įvartį. Nieko nepadarysi, toks jau futbolas.

Manau, "Ekranui" ta pergalė nebuvo tokia lengva. Pritrūko laimės, reikėjo išnaudoti susidariusias progas. Būtume išsivežę tašką, o gal ir tris. Manau, šiandien nenusileidome nei dvikovose, nei kontroliuojant kamuolį, nei taktikoje. Rungtynės geros, mes patys susikūrėme progas, jos nenukrito iš dangaus. Tas džiugina. Tik progas reikia išnaudoti. Tada rezultatas bus", - kalbėjo A. Makštutis.