Apžvalga. "Bayern" meta iššūkį Jose Mourinho kariaunai © Eurofootball.lt
Antradienį sužinosime, ar Miuncheno "Bayern" žengs pirmą žingsnį Čempionų lygos finalo - kuris bus surengtas būtent šiame Vokietijos mieste - link. Tam reikia palankaus rezultato su galinga Madrido "Real" komanda.

Miuncheno "Bayern" - Madrido "Real"
Stadionas: "Allianz" arena, Miunchenas (Vokietija)
Teisėjas: Howard Webb (Anglija)
Pradžia: 21.45
Transliacija: TV6, "Viasat Sport Baltic" (abu tiesiogiai)

Miuncheno "%c00001" antradienį pirmajame Čempionų lygos pusfinalio mače priims Ispanijos čempionato lyderį Madrido "%c00003".

Vokiečiai mėgins atsitiesti po nesėkmių nacionaliniame fronte: pralaimėjimas pagrindiniam konkurentui Dortmundo "Borussia" klubui 0-1 ir lygiosios 0-0 su "Mainz" praktiškai palaidojo "bavarų" viltis iškovoti šalies čempionų titulą. Šiuo metu "Borussia" turnyrinėje lentelėje pirmauja saugiu 8 taškų pranašumu.

Nepaisant to, kritikai atsargiai vertina "Real" galimybes peržengti Juppo Heynckeso auklėtinių, kurie laimėjo šešis iš eilės Čempionų lygos mačus namuose, barjerą.

Neabejojama, kad ispanams didelių problemų sukels krašto puolėjų duetas Arjenas Robbenas ir Franckas Ribery, jau nekalbant apie Mario Gomezą, kuris šį sezoną visuose turnyruose įmušė net 38 įvarčius. Be to, po traumos atsigavo atakų organizatorius Bastianas Schweinsteigeris.

Tiesa, "Bayern" teks verstis be kito aktyviai rungtyniaujančio gynėjo Davido Alabos, kuris praleis mačą dėl geltonų kortelių.

Šeimininkams iššūkį mes "Real" ekipa, visuose turnyruose nepralaimėjusi jau 20 rungtynių iš eilės. Paskutinį sykį Jose Mourinho auklėtiniai suklupo sausio 18 dieną, kuomet turėjo pripažinti "Barcelona" pranašumą.

Pagrindinė Mourinho klubo stiprybė yra sunkiai sustabdomas puolimas, kurio dėka buvo pakartotas netrukus krisiantis rezultatyvumo rekordas Ispanijos pirmenybėse - 107 įvarčiai. Vienas pagrindinių to "kaltininkų" - Cristiano Ronaldo: portugalas varžovų vartininkus šį sezoną nuginklavo jau 53 kartus. Jam neblogai talkina Karimas Benzema - 29 įvarčiai ir 14 rezultatyvių perdavimų.

Pažymėtina, kad nešlubuoja ir gynyba: "Real" šiame ČL sezone praleido vos šešis įvarčius - tai geriausias rezultatas tarp pusfinalio dalyvių.

Be to, trenerio iš Portugalijos dispozicijoje yra puikią sportinę formą pastaruoju metu demonstruojantis Kaka bei po suspendavimo rungtyniauti galėsiantis Xabi Alonso.

Susitikimas su "Real" turėtų kelti papildomų emocijų "Bayern" treneriui Heynckesui, kuris 1997-1998 metais būtent su Ispanijos komanda laimėjo Čempionų lygą. Finale 1-0 buvo nugalėta Turino "Juventus" vienuolikė.

Numanomos startinės sudėtys:

"Bayern": Neuer; Lahm, Boateng, Badstuber, Contento; Gustavo, Kroos, Robben, Muller, Ribery; Gomez;

"Real": Casillas; Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo; Khedira, Alonso, Di Maria, Kaka, C.Ronaldo; Benzema;