V.Liubšys: "Atlantas" yra kitokia komanda nei pernai" © Eurofootball.lt
Balandžio 17 – ąją dieną 19 valandą Marijampolės „Arvi“ futbolo manieže įvyks „General Financing A lygos septintojo turo rungtynės tarp Marijampolės „Sūduvos“ ir Klaipėdos „Atlanto“ komandų. Fksuduva.lt apie būsimas rungtynes pasikalbėjo su abiejų komandų treneriais.

Klaipėdos „Atlantui“ vadovaujantis Romualdas Norkus teigė, kad sezono pradžia jo per daug nenudžiugino ir nenuvylė, o čempionatui pasibaigus jį tenkintų 7-8 vieta turnyrinėje lentelėje.

- Kaip vertinate savo komandos pasirodymą pirmuosiuose 6 A lygos turuose?

- Stebuklų nenuveikėme, bet vieną kitą tašką sukrapštėme. Negali būti patenkintas 5 surinktais taškais, bet turime ką turime. Jeigu būtų pasisekę galėjome iškovoti daugiau taškų, jeigu ne – mažiau.

- Ką labiausiai norėtumėte patobulinti savo komandos žaidime?

- Norėčiau, kad žaistume gražų akiai futbolą. Kol kas mums dar labai toli iki to.

- Prieš sezoną buvo daug kalbų apie „Atlanto“ finansinę padėtį. Kokia situacija klube šiuo metu?

- Padėtis normali. Atlyginimai mokami laiku, turime kaip nuvažiuoti į varžybas. Žinoma, visuomet norisi kuo geresnės situacijos, bet ir esama padėtis nebloga.

- Šiuo metu A lygos tvarkaraštis yra gana įtemptas. Ar komandos žaidėjai nesijaučia pavargę?

- Tvarkaraštis yra labai įtemptas. Mūsų komandos pasiruošimo etapas buvo sunkus neturėjome gerų pasiruošimo sąlygų kaip kitos komandos. Dabar per 8 dienas sužaisime tris rungtynes. Po rungtynių su „Kruoja“ jaučiamės pavargę. Dar daugiau problemų bus po mačų su „Sūduvos“ ir „Ekrano“ komandomis. Komanda jaučiasi pavargusi, yra traumuotų žaidėjų. Prie sunkios padėties prisideda ir tai, kad namų rungtynes žaidžiame Gargžduose. Galima sakyti, kad visas rungtynes žaidžiame varžovų aikštėje. Treniruojamės ant vienokios dangos, o žaisti tenka ant kitokios. Aišku, tuo teisintis negalima, yra komandų, kurios žaidžia tokiomis pat sąlygomis.

- Sezonas įsibėgėjo,aiškios komandų galimybės. Kokia galutinė vieta turnyrinėje lentelėje jus tenkintų?

- Kuo aukščiau, tuo geriau. Aš asmeniškai būčiau patenkintas, jei užimtumėme 7-8 vietas. Aišku, taip kalbėti negerai, bet būkime realistais. Šiuo metu situacija tokia.

Tuo tarpu „Sūduvos“ treneris Virginijus Liubšys turėjo gerų naujienų dėl tramuotų futbolininkų bei teigė, kad „Sūduvai“ yra itin svarbi savų vartų apsauga.

- Ar komanda spėjo atgauti jėgas po sunkių rungtynių Gargžduose?

- Šiandien ( pirmadienį ) komanda jautėsi sunkiai, jautėsi nuovargis. Žinoma, lygiai tokioje pat situacijoje yra ir Klaipėdos „Atantas“, todėl nėra kuo skųstis.

- Ar turite gerų žinių dėl K.Chveduko ir V.Borovskio sveikatos?

- K.Chveduko sveikata gerėja. Gydytojas sakė, kad pirmadienį jis galės treniruotis. O V.Borovskis aikštėje pasirodyti galbūt galės jau ir rytoj.

- Kokį įspūdį sezono pradžioje palieka Klaipėdos „Atlantas“?

- Tai kitokia komanda nei pernai. „Atlantas“ turi gerų žaidėjų, kelias paskutines rungtynes parodė, kad gali kautis aikštėje. Tai stipresnė komanda nei buvo praėjusiame sezone.

- Praėjusiame ture Gargžduose „Sūduvai“ pavyko išsaugoti savo vartus „sausus“ nepaisant to, kad aikštėje buvo vienu futbolininku mažiau. Tai rodo komandinės gynybos pagerėjimą?
- Labai svarbu, kad mums pavyko nepraleisti įvarčio. Aš galvoju, kad mums kiekvienose rungtynėse labai svarbu išlaikyti vartus „sausus“, nes įvartį įmušti dažniausiai sugebėsime, o tai duos gerą rezultatą. Praėjusiose rungtynėse komanda gynėsi geriau nei anksčiau.

Taigi rungtynės tarp „Sūduvos“ ir „Atlanto“ vyks balandžio 17 – ąją dieną 19 valandą.