V.Liubšys: "Net Anglijoje tvarkaraštis nėra toks įtemptas" © Eurofootball.lt
Po “General Financing A lygos” septintojo turo rungtynių tarp “Sūduvos” ir “Atlanto” fksuduva.lt pasikalbėjo su abiejų komandų strategais. “Sūduvos” vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys kalbėjo:

“Buvo du skirtingi kėliniai. Nežinau, ką žaidėme pirmajame kėlinyje. Ne visi žaidėjai šiandien norėjo žaisti. Antrajame kėlinyje atlikome gerus keitimus ir komanda pradėjo žaisti kaip moka. Galvoju, kad laimėjome pelnytai. Pirmajame kėlinyje visi žiūrėjo į R.Ledesmą, o jis nebuvo toks, kokį norėtume matyti. Be jo komanda antrajame kėlinyje atsiskleidė, pradėjo žaisti greičiau. Labai gerai antrajame kėlinyje sužaidė A.Urbšys ir T.Eliošius. Antras kėlinys buvo geras, noriu vyrams padėkoti už tai”,- sakė treneris.

V.Liubšys pažymėjo, kad šį mėnesi tvarkaraštis “Sūduvai” yra itin įtemptas.
“Per mėnesį sužaisime devynis mačus. Net ir Anglijoje prieš Kalėdas tiek nesužaidžiama. Čia ir pasimatys, kaip mūsų komanda yra pasiruošusi. Po truputį judame į priekį, laukia labai sunkios rungtynės su “Kruoja”.

Po rungtynių Klaipėdos “Atlanto” komandos treneris Romualdas Norkus kalbėjo:

“Pritrūko meistriškumo. Norėčiau pasveikinti Marijampolės komandą ir jos sirgalius. Komanda jiems šiandien suteikė daug džiaugsmo, žaidė gražų futbolą. Labiausiai mums trūko kokybės ir charakterio. Kai neužtenka meistriškumo, tai galima kompensuoti tik kovingumu. Mes neturėjome nei vieno, nei kito. Komanda subyrėjo. Keitimai taip pat buvo nevykę, nesustiprino žaidimo. Pralaimint kai kurie žaidėjai leido sau nustoti žaisti, bet su tokia komanda kaip “Sūduva” sustoti negalima”,- teigė svečių komandos treneris.

R.Norkus taip pat sakė, kad jo netenkina futbolininkų noras rungtyniauti. Aš norėčiau matyti kitokį futbolą. Norėčiau matyti, kad jeigu žmogui truputį skauda, jis vis tiek eina į aikštę ir žaidžia. Turime daug traumuotų žaidėjų. Turime daug žaidėjų sąraše, bet yra tokių, kurie sužaidė 2-3 rungtynes. Ir tai “vedantys” žaidėjai, iš kurių tikimės daugiausiai. Aišku, pirmasis kėlinys kiek paglostė savimeilę – futbolininkai žaidė taip, kaip mes reikalavome, gerai gynėsi, bandė greitai užpulti. Jeigu būtų pavykę “įkrapštyti” kamuolį į vartus pirmajame kėlinyje, galbūt būtume sužaidę kitaip”,- svarstė “Atlanto” strategas.

“Sūduvos” puolėjas Ričardas Beniušis, pelnęs vieną iš šešių komandos įvarčių, po susitikimo kalbėjo:

“Pirmasis kėlinys galbūt buvo kiek nevykęs, per pertrauką gavome velnių, ir antrajame kėlinyje po 2 ar 3 įvarčio “Atlantas” palūžo. Mūsų fizinis pasiruošimas yra geresnis nei “Atlanto”. Kol kas mūsų žaidimas banguotas, nėra pastovus.”