"Kruojos" saugas A.Žulpa: Laimėjome pelnytai © Eurofootball.lt
Pakruojo „Kruoja“ antradienį A lygos VII turo rungtynėse Panevėžyje 2:1 (2:1) nugalėjo Vilniaus „Reo“. Pakruojo ekipai įvarčius pelnė Sergėjus Žigalovas ir Artūras Žulpa.

Įvarčiai krito pirmajame kėlinyje

Rungtynes „Kruoja“ pradėjo aktyviai ir sau būdingu stiliumi – mačo pradžioje išsiveržė į priekį. Įvartį 6-ąją minutę pelnė po standartinės situacijos galva pasižymėjęs S. Žigalovas (1:0).

„Kruoja“ netruko įmušti antrąjį kartą. 11-ąją minutę tiksliu smūgiu iš toli į apatinį vartų kampą „Reo“ vartų sargą Valdą Jakimavičių nuginklavo A. Žulpa (2:0).

Du įvarčius pelniusi „Kruoja“ pamažu atsitraukė, o „Reo“ stengėsi rezultatą sušvelninti. Vilniečių pastangos davė vaisių – 32-ąją minutę po standartinės situacijos Pakruojo komandos vartininko Mario Eltermanio ir gynėjų klaida pasinaudojo „Reo“ kapitonas Andžejus Romeiko.

Kėlinio pabaigoje Vilniaus ekipa galėjo ir išlyginti rezultatą. Vienas prieš M. Eltermanį išbėgo, bet į vartus nepataikė Mindaugas Grigalevičius.

Po pertraukos vyko permainingas žaidimas. Aktyvesnė buvo ir geriau rungtyniavo tai viena, tai kita komanda. „Kruoja“ pergalingą rezultatą sugebėjo išsaugoti.

Skirtingos nuomonės dėl mačo baigties

Po rungtynių A. Žulpa sakė, kad jaučiasi pavargęs, bet džiaugėsi atsisukusia Fortūna: „Laimėjome pelnytai. Kaip visada, įmušėme rungtynių pradžioje, tačiau vėliau nuleidome rankas, atsipalaidavome. Prie mano įvarčio prisidėjo visa komanda. Alfredas Skroblas atliko puikų perdavimą Sergėjui Žigalovui, o jis labai techniškai atmetė man. Pamačiau, kad yra laisvas kampas ir nukreipiau kamuolį į vartus“.

Anksčiau puolėju buvęs, o dabar gynybos grandyje žaidžiantis „Reo“ kapitonas A. Romeiko nesutiko su A. Žulpa ir manė, kad rungtynės turėjo pasibaigti lygiosiomis: „Su „Kruoja“ žaisti sunku. Tai gera komanda. Mes nuolat praleisdavome įvarčius paskutinėmis minutėmis, šįkart mačo pradžioje. Treneris akcentavo, kad „Kruoja“ gerai pildo standartines situacijas, bet pritrūko koncentracijos“.

„Kruojos“ vyriausiasis treneris Aidas Dambrauskas džiaugėsi ne tik pergale, bet ir tuo, jog ekipa pirmąjį kartą šiame sezone įmušė du įvarčius: „Sunkios rungtynes, daug kovos. Tendencija tęsiasi – įmušam greitą įvartį ir praradome iniciatyvą. Mūsų komanda nauja, tad tikiu, kad palengva įsižaisime“.

„Nepasisekė. Vyrai žaidė gerai, tačiau kartais pasiseka, o kartais ne. Toks jau tas futbolas“, – rungtynes komentavo „Reo“ strategas Stasys Baranauskas.