"Žalgirio" trenerį D.Petravičių nustebino puikus REO žaidimas (komentarai, VIDEO) © Eurofootball.lt
Pirmasis Vilniaus futbolo derbis tarp „REO“ ir VMFD „Žalgiris“ komandų prasidėjo atsargiu žaidimu. Pirmajame kėlinyje nei viena komanda nesukūrė pavojingesnių progų, tačiau antrajame kėlinyje buvo galima išvysti tikrą futbolo grožį. Vos prasidėjus antrajam kėliniui Soslanas Džojevas 47 minutę pelnė įvartį „REO“ komandai, o po dešimties minučių Calumas Elliotas tiksliu smūgiu išlygino rezultatą. Rungtynėms artėjant prie pabaigos žalgiriečiai kaip įmanydami ieškojo progų įvarčiui ir ją 87 minutę surado Tomislavas Pekas, kuris galingu smūgiu įmušė pergalingą įvartį.

VMFD „Žalgiris“ vyriausiąjį trenerį Damirą Petravičių nustebino puikus varžovų žaidimas. „Laimėjome labai sudėtingas rungtynes. Tiesa pasakius, nesitikėjau tokio gero „REO“ pasirodymo. Buvome priversti koreguoti savo žaidimą keitimais. Aikštėje pasirodę nauji žaidėjai įnešė energijos. Rodėme charakterį, spaudėme varžovus ir sugebėjome atsitiesti. Manau nepalūžti tokiomis sunkiomis akimirkomis gali tik gera komanda, turinti gerus žaidėjus“, - sakė Damiras Petravičius.

Žalgiriečių kapitonas Algis Jankauskas mano, jog pergalę padėjo iškovoti parodytas charakteris, fortūnos šypsnis bei didesnis noras nugalėti. „Žaisti buvo sunku, nes varžovai labai gerai jautėsi savoje aikštėje. Jie propagavo kietą, kontaktinį žaidimą bei didžiausią dėmesį skyrė gynybai. Po įmušto pirmo įvarčio „REO“ netrukus susikūrė ir antrą labai pavojingą progą. Jeigu jiems būtų pavykę ją realizuoti, nežinia ar būtume sugebėję atsitiesti.

Šiandien mūsų pergalę lėmė parodytas charakteris, sėkmė ir, galbūt, didesnis noras nugalėti. Atsižvelgiant į tai, kaip žaidėme, rezultatas 2:1 mums yra teigiamas pasiekimas“, - sakė komandos gynėjas. - Jautėsi, kad šiandien vyko Vilniaus derbis. Daug kas prognozavo, jog lengvai jį laimėsime, bet mes žinojome, kad taip tikrai nebus. „REO“ komandoje yra daug gerų, patyrusių žaidėjų, tad prieš juos žaisti nelengva.

„REO“ ekipos vyriausiasis treneris Stasys Baranauskas teigia, jog žalgiriečių pergalę lėmė jo auklėtinių klaida paskutinėmis minutėmis bei didesnis žalgiriečių ryžtas nugalėti. „Rungtynės buvo įtemptos, o jų baigtis sprendėsi tik paskutinėmis minutėmis. Gaila, kad pralaimėjome, bet žaidėjams tai bus gera patirtis. "Žalgiris“ pademonstravo didžiulį ryžtą laimėti. Rezultatui esant 1-0 turėjome progą įmušti dar vieną progą ir rungtynių baigtį pakreipti kita puse bet, deja, to padaryti nepavyko. Ne pirmą kartą pralaimime varžybų pabaigoje, galbūt žaidėjai nesusitvarko su įtampa. Šiandien taip pat paskutinis įvartis buvo pelnytas po žioplos mūsų komandos klaidos. Tikėjome, kad galime laimėti, nes neįveikiamų komandų Lietuvoje nėra. Visos ekipos yra apylygės. Esame naujokai, galbūt todėl fortūna nuo mūsų dažnai nusisuka“, - mano lygos debiutantų strategas.

„REO“ komandos gynėjas Andžejus Romeiko mano, jog sostinės derbyje jo komandai kovoti dėl pergalės sutrukdė koncentracijos stoka „Žalgiris" yra labai stipri komanda. Man asmeniškai tai buvo sunkiausios varžybos šiame sezone. Nepaisant to, turėjome geru progų ir jeigu būtume jas išnaudoję, tikriausiai būtume atsilaikę. Neįmušėme, žalgiriečiai dar labiau patikėjo savo jėgomis ir mus nubaudė dviem įvarčiais. Pritrūkome jėgų ir koncentracijos. “, - sakė A. Romeiko. - Šiandien vyko Vilniaus futbolo derbis, bet galiu pasakyti, kad mes nesame priešai, mes esame varžovai."