Be pašalinto S.Tatiefango žaidusi "Banga" išvykoje nugalėjo "Šiaulius" (lentelė) © Eurofootball.lt
Penktadienį Šiauliuose "Banga" pademonstravo valią - turėdama vienu žaidėju mažiau atlaikė "Šiaulių" spaudimą ir iškovojo pergalę 2:1.

Iš protokolo. ŠIAULIAI - BANGA 1:2 (0:1).

Teisėjas: V.Vasiliauskas (Telšiai), 800 žiūrovų.
Įvarčiai: 68 min. R.Vėževičius (Šiauliai); 22 min. G.Nikabadzė, 75 min. E.Grigaitis (Banga)
Įspėjimai: 32 min. J.Gomes da Silva, 79 min. T.Eliošius, 90 min. I.Kozlovs (Šiauliai); 33 min. A.Staponka (Banga).
Pašalinimas: 39 min. S.Tatiefang (Banga).

"Bangos" sudėtis: V.Myrnyi, D.Padaigis, N.Mgeladze, A.Ivanauskas, A.Jokšas, M.Kura, S.Tatiefang, R.Masiuk, E.Grigaitis (80' M.Gudauskas), A.Staponka (61' G.Gailius), G.Nikabadze (46' M.Suleimanov). Atsargoje liko: R.Bogužas, M.Bitinas, R.Borusas, A.Butkus.

"Bangos" trenerių štabas jau startine sudėtimi pabandė nustebinti varžovus - pirmą kartą šį sezoną nuo pirmųjų minučių aikštėje pasirodė G.Nikabadze, pelnęs pergalingą įvartį praėjusio turo rungtynėse su "Tauru". Šis sprendimas pasiteisino - įpusėjus kėliniui G.Nikabadze atsirado laiku ir vietoje. Po E.Grigaičio perdavimo jis iš arti pasiuntė kamuolį į šeimininkų vartus.

Ramų ir užtikrintą "Bangos" žaidimą artėjant pirmojo kėlinio pabaigai sutrikdė S.Tatiefang - 39 minutę už nesportinius veiksmus prieš varžovą "Bangos" legionierius buvo pašalintas iš aikštės. Įgiję kiekybinę persvarą šiauliečiai nukreipė visą dėmesį į svečių komandos vartus, tačiau patikimai rungtyniavę "Bangos" futbolininkai neleido šeimininkams sukurti pirmajame kėlinyje bent kiek grėsmingesnių atakų.

Net ir turėdami vienu žaidėju mažiau gargždiškiai gana aktyviai pradėjo antrąjį kėlinį ir kurį laiką buvo įsikūrę šiauliečių baudos aikštelės prieigose. Visgi galiausiai žaidimas persikėlė į "Bangos" aikštės pusę. 63 minutę V.Myrnyi įspūdingu šuoliu atrėmė R.Vėževičiaus smūgį galvą iš kelių metrų. Tačiau jau po penkių minučių to paties R.Vėževičiaus reidas kairiuoju kraštu baigėsi įvarčiu į svečių vartus.

Beatsigaunančius "Šiaulių" aistruolius nutildė E.Grigaitis. 75 minutę jis iš 18 metrų pasiuntė kamuolį į šeimininkų vartų devyniukę ir "Banga" vėl atsidūrė priekyje 2:1. Per likusį laiką šiauliečiai didelėmis pajėgomis puolė Gargždų vartus, tačiau visos jų atakos dužo į "Bangos" gynybos sieną. Tiesa, pasiekti pergalę padėjo ir fortūna - jau per teisėjo pridėtą laiką kamuolys tik per stebuklą neatsidūrė Žutauto žaidėjų vartuose.

Kitas rungtynes "Banga" žais Vilniuje ketvirtadienį, gegužės 3 dieną, 19 valandą su "Žalgiriu".