"Banga" piktinasi šališku teisėjavimu mače prieš REO (VIDEO) © Eurofootball.lt
Futbolo spektaklį kuria 25 žmonės. Spektaklis pavyksta, kai trijų žmonių pavardės lieka niekam neįdomios, nes jie savo darbą atlieka taip, kad netrukdo kitiems ir savo veiksmais nenulemia rezultato, rašoma oficialioje Gargždų klubo svetainėje.

Ar tą patį galime pasakyti ir apie penktadienio REO ir "Bangos" rungtynėse teisėjavusius žmones?

Po to, kai 67 minutę vilniečiai išsiveržė į priekį, "Banga" į šeimininkų vartus kamuolį pasiuntė du kartus, tačiau abu kartus rungtynių teisėjas A.Kancleris ir jo padėjėjai įžvelgė taisyklių pažeidimus. 77 minutę buvo užfiksuota pražanga baudos aikštelėje kovojant dėl kamuolio, o 87 minutę - nuošalė kamuolį į vartus siuntusiam A.Dos Santos.

Žiūrime į rungtynių įrašą (VIDEO) ir mums kyla klausimai, kurie kilo jau ir pačių rungtynių metu - gal esame praleidę kokį skirsnį iš futbolo taisyklių ir dabar neteisingai interpretuojame, kada ir kaip yra fiksuojami tam tikri taisyklių pažeidimai?

Ar tikrai 77 minutę A.Ruškys prasižengė prieš A.Lipskį? O jei ir taip, ar taisyklių pažeidimą reikėjo fiksuoti iškart, ar palaukti, kol kamuolys po kito žaidėjo smūgio atsidurs vartuose, o po to "prisiminti" pražangą? Ar čia tik mes matome, kad 87 minutę kamuolio perdavimo metu (o būtent tada ir fiksuojama nuošalė - ar ne taip?) arčiau vilniečių vartų tikrai yra REO žaidėjas K.Jasatis?
Taip, penktadienį "Banga" nežaidė gerai. Bet tai yra futbolas ir net taip žaidžiant galima sulaukti laimingos spektaklio pabaigos, jei trys žmonės savo darbą atlieka gerai. Kažkaip nekyla ranka tokį įvertinimą parašyti gegužės 11 dieną dirbusiems žmonėms. Bet gal mes neteisūs?