Po L.Messi kojomis krito Pichichi ir "Auksinio batelio" rekordai © Eurofootball.lt
"Barcelona" klubo, Ispanijos, Europos ir pasaulio futbolo rekordus perrašinėjantis Lionelis Messi savo biografijoje turi du naujus įrašus.

Katalonijos klubo garbę ginantis argentinietis šio sezono Primeros pirmenybėse pelnė 50 įvarčių ir pagerino stipriausiojo Ispanijos diviziono visų laikų rekordą, kuris iki šiol priklausė Madrido "Real" atstovaujančiam Cristiano Ronaldo. Tai "Barcos" komandos lyderiui garantavo Pichichi apdovanojimą, skiriamą rezultatyviausiam čempionato futbolininkui.

Kiek anksčiau L. Messi pagerino ir keturis dešimtmečius vokiečiui Gerdui Mulleriui priklausiusį vieno sezono rezultatyvumo rekordą, kuris buvo 67 įvarčiai. "Barcelona" atakų lyderis savo sąskaitoje dabar iš viso turi 72 taiklius smūgius 2011-2012 metų sezone ir dar vieną galimybę šią sąskaitą papildyti - gegužės 25 dieną Josepo Guardiolos auklėtiniai žais Karaliaus taurės finalo mačą prieš Bilbao "Athletic".

"Barcelona" puolėjas niekais pavertė ir rumunui Dudu Georgescu pasiekimą: 1976-1977 metais Bukarešto "Dinamo" atstovavęs puolėjas per sezoną buvo pelnęs 47 įvarčius ir tai buvo geriausias oficialus pasiekimas visose Europos profesionalų aukščiausiose lygose.

Šiame sezone L. Messi iš viso sužaidė 59 oficialias rungtynes visuose turnyruose ir pelnė 72 įvarčius. Katalonijos superžvaigždė šio sezono Primeros čempionate iš viso pelnė 50 įvarčių. Dar 14 kartų jis taikliai smūgiavo į vartus Čempionų lygos turnyre, 3 įvarčiai pelnyti kovoje dėl Ispanijos Supertaurės, po 2 tikslius smūgius futbolininkas atliko Pasaulio klubų taurės čempionate ir Karaliaus taurės turnyre, vieną įvartį argentinietis pelnė UEFA Supertaurės rungtynėse.

L. Messi nepralenkiamas ir kovoje dėl rezultatyviausiam futbolininkui skiriamo "Auksinio batelio" apdovanojimo. Čia kiekvieno žaidėjo įvarčiai dauginami iš tam tikro koeficiento, kuris priklauso nuo nacionalinių pirmenybių pajėgumo.

Šiuo metu L. Messi sąskaitoje yra 100 taškų, tad "Barcelona" lyderis jau tapo nebepavejamu antroje vietoje likusiam C. Ronaldo (92 taškai). Trečias "Auksinio batelio" įskaitoje yra Londono "Arsenal" atakų lyderis Robinas van Persie - 60 taškų.

100 taškų ir 50 įvarčių "Auksinio batelio" įskaitoje yra absoliutus rekordas nuo 1967-1968 metų sezono, kai šis apdovanojimas imtas teikti rezultatyviausiems futbolininkams. Ankstesnis geriausias pasiekimas priklausė jau minėtam rumunui D. Georgescu.