"Tauro" treneris G.Scanu: "Jauni žaidėjai rodo progresą" © Eurofootball.lt
Antradienį "Tauras" Tauragės "Vytauto" stadione priėmė svečius iš Vilniaus - REO ekipą. Nors atkakliose rungtynėse progų turėjo abi komandos, sėkmė, laimei, labiau šypsojosi tauragiškiams, kurie savo progas išnaudojo ir laimėjo "sausu" rezultatu 2:0.

Pirmajame kėlinyje komandų žaidimas buvo apylygis, susikurtų progų nepavyko realizuoti nei aikštės šeimininkams, nei vilniečiams. "Tauro" gretose progas pasižymėti turėjo Romanas Kuzinas bei po traumos grįžęs gynėjas Robertas Freidgeimas.

Vis dėlto tauragiškiai į priekį išsiveržė 65-ąją minutę: kamuolį varžovų aikštės pusėje perėmė Alessandro Mascia ir jį perdavė Simonui Babiliui, kuris REO baudos aikštelėje "išmaudė" kelis gynėjus, o puolėjo smūgiuotas kamuolys "surado" vieno jų ranką. Paskirtą 11-os metrų baudinį sėkmingai realizavo Alessandro Mascia, kuris pelnė antrąjį savo įvartį šiame sezone (pirmasis, beje, pelnytas taip pat dvikovoje su Vilniaus REO, 4-ame ture). Po šio epizodo "Tauro" futbolininkai kiek atsitraukė ir pasirinko kontraatakų taktiką, kuri pasiteisino su kaupu: besibaigiant rungtynėms, 81-ąją minutę "Tauro" persvarą įtvirtino Vladas Petkevičius, kuris po tolimo Aleksandrs Solovjovs perdavimo išbėgo vienas prieš REO vartininką Valdą Jakimavičių ir per šį perkėlė kamuolį - 2:0.

Po rungtynių "Tauro" vyriausiasis treneris Giovanni Scanu pasidžiaugė komandos užsidegimu ir parodytu charakteriu: "Šiandien iškovojome sunkią pergalę. Labai sunku žaisti, kai negali deramai vykdyti žaidėjų rotacijos. Dėl traumos jau 10-ąją minutę teko pakeisti Mantą Lėkį, ne pačioje geriausioje formoje yra ir gynėjas Tomas Rimas. Galiu pasidžiaugti, kad turime daug jaunų žaidėjų, kurie rodo progresą, o pati komanda šiandien parodė kovingumą. Džiaugiuosi iškovota pergale. Dabar turėsime tris laisvas dienas, tad pagaliau, po penkių mėnesių pertraukos, trumpam grįšiu į Italiją".

Antrojo įvarčio autorius, saugas V.Petkevičius, kaip pagrindinę pergalės priežastį akcentavo didesnį norą laimėti: "Pirmajame kėlinyje žaidėme gana grubiai, prisirinkome geltonų kortelių. Nors REO atėjus patyrusiam treneriui Valdui Ivanauskui lyg ir turėjo turėti psichologinį pranašumą, manau, įrodėme, kad labiau norėjome pergalės. Po pirmojo įvarčio REO pradėjo daugiau atakuoti, taigi treneris G.Scanu pakeitė mūsų puolėją S.Babilių, liepė komandai atsitraukti bei pastatė mane į priekį, tikėdamasis, kad "pagausime" juos kontraatakomis - taip ir atsitiko"

Po trečiosios pergalės šiame sezone, Tauragės "Tauras" su 10 taškų pakilo į aštuntąją "A lygos" turnyrinės lentelės poziciją, iš jos išstumdamas šiandienos varžovą - Vilniaus REO.