LFF nubaudė teisėjus keiksnojusį žalgirietį ir pergalę statybų aikštelėje šventusią „Kruoją“ (VIDEO) © Eurofootball.lt
Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Drausmės komitetas skyrė nuobaudas Vilniaus „Žalgirio“ ir Pakruojo „Kruojos“ komandų žaidėjams ir treneriams. LFF Drausmės kodekso pažeidimai užfiksuoti per savaitgalį vykusias šių ekipų rungtynes A lygoje. Sostinės ekipos kapitonas Algis Jankauskas buvo diskvalifikuotas trejoms rungtynėms ir turės susimokėti 1000 Lt baudą.

Itin griežtų sankcijų gynėjas sulaukė už tai, kad mačo pabaigoje po pašalinimo iš aikštės metė kapitono raištį į aikštės teisėją, užgauliojo jį necenzūriniais žodžiais. Taip pat užsipuolė traumuotą „Kruojos“ žaidėją, tempdamas jį už marškinėlių. Išplūstas buvo ir rezervinis teisėjas.

Nenubaustas neliko ir „Žalgirio“ trenerio asistentas Mindaugas Čepas, kuris negailėjo aštrių žodžių teisėjo asistentui. Rungtynių metu jis buvo pašalintas, o Drausmės komitetas jį nubaudė dviejų rungtynių diskvalifikacija ir 1000 Lt bauda

Už viršytą kortelių skaičių Pakruojo „Kruojos“ ekipai teks sumokėti 500 Lt baudą. Pagal vieną iš LFF Drausmės kodekso straipsnių klubas, kuris per vienerias rungtynes surenka penkias geltonas arba tris geltonas ir vieną raudoną arba dvi raudonas korteles, baudžiamas būtent tokią sumą siekiančia bauda. Penktąją geltoną kortelę užsidirbo įvartį statybų aikštelėje šventęs Rostyslavas Diakivas.