Oficialu: "Liverpool" klubas atleido trenerį Dalglishą © Eurofootball.lt
Iš "%c00045" vyriausiojo trenerio pareigų trečiadienį oficialiai atleistas Kenny Dalglishas. Tokį sprendimą, įvertinę ką tik pasibaigusio sezono rezultatus ir stratego pateiktą ataskaitą, priėmė klubo savininkai "Fenway Sports Group".

Praeityje legendinis Liverpulio ekipos puolėjas ir treneris darbo neteko dėl nepatenkinamų rezultatų Anglijos čempionate, kuriame 'raudonieji' užėmė tik aštuntą vietą.

Nors buvo laimėta Anglijos lygos taurė ir pasiektas Futbolo Asociacijos (FA) taurės finalas, priimtas sprendimas imtis permainų. Kartu su Dalglishu, tiesa savo noru, pasitraukė jo asistentas Steve'as Clarke'as.

"Po sezono apžvalgos ir ilgo svarstymo nusprendėme, kad tai bus tinkamiausias sprendimas,- sakoma pranešime. - Rezultatai "Premier" lygoje buvo nuviliantys, o tam, kad tęstume progresą, reikalingos permainos."

Pats Dalglishas sakė: "Esu nusivylęs rezultatais Anglijos čempionate, tačiau nebūčiau nieko iškeitęs į šalies lygos taurę, nes žinau, kiek ji suteikė džiaugsmo aistruoliams. Man buvo garbė grįžti ir vėl treniruoti komandą. Žinoma, liūdna, kad išvykstu, bet tai yra savininkų reikalas, o man rūpi tai, kad buvo elgtasi pagarbiai ir leista išlikti oriam. Tai įrodo šių žmonių pasiryžimą dirbti su klubu."

Realiausiais kandidatais pakeisti škotą iškart įvardyti du ispanai: "Wigan" vadovaujantis Roberto Martinezas bei šiuo metu be darbo esantis buvęs ilgametis "Liverpool" vairininkas Rafaelis Benitezas.