V.Urbonas: turime pamiršti lygiąsias prieš "Šiaulius", nes laukia LFF taurės finalas (VIDEO) © Eurofootball.lt
Po „Ekrano“ ir „Šiaulių“ rezultatyvių lygiųjų 2:2, Panevėžio ekipos vyriausiasis treneris Valdas Urbonas nedramatizavo rezultato, tai ilgo čempionato vienos iš rungtynių, strategas pasigedo ramesnio žaidimo gynyboje, vieną iš priežasčių dėl lygiųjų nurodė komandinių veiksmų trūkumą. "Šiaulių" vyriausiasis treneris Gediminas Jarmalavičius džiaugėsi laiku išleidęs R. Urbelį, kuris ir išlygino rezultatą.

"Ekrano" vyr. treneris Valdas Urbonas: „Kovingos lygiosios. Dominavo atakuojančio stiliaus žaidimas, buvo daug pavojingų momentų, žiūrovams turėjo tai patikti. Man, kaip treneriui, norėjosi daugiau užtikrintumo, ramumo gynyboje, to nebuvo nuo pat pradžių. Aišku, du kartus pirmavome, reikėjo ne tik išlaikyti pergalingą rezultatą, bet ir galėjome jį padidinti. „Šiaulių“ priekinė linija tikrai grėsminga ir tikrai sužaidė tikrai neblogai. Turime pamiršti tas lygiąsias, padaryti išvadas iš šių rungtynių, laukia taurės finalas, mačas prieš „Žalgirį“. Mes turime būti pasiruošę. Tai vienos iš čempionato rungtynių, kurių yra ne tiek mažai, reikia pripažinti, rezultatas yra dėsningas“.

Treneris nesutiko su žurnalistės mintimi, jog vartininkas pastaruoju metu ne taip užtikrintai rungtyniauja: „Neseniai džiaugėmės ir šnekėjome šioje salėje apie tai, jog žmogus nepraleidžia įvarčio 11 rungtynių iš eilės, dabar praleido dvi ar tris rungtynes ir iš karto darote kažkokias toli siekiančias išvadas. Būna kiekvienam įvarių rungtynių, tačiau ir šiandien išgelbėjo dviejose situacijose, kur A. Rimkevičius pavojingai atakavo, buvo antrame kėlinyje keli momentai, kur sužaidė užtikrintai ir sugebėjo atremti labai pavojingus smūgius. Aš Emilijaus galimybėmis tikrai neabejoju.

Nesakyčiau, jog aikštė šiandien turėjo didelės įtakos žaidimui, abejoms komandoms buvo ji vienoda. Nesigavo komandinis žaidimas, ką mes matėme iki šio mačo ir kuriuo laimėdavome rungtynes. Šiandien daugiau individualių žaidėjų meistriškumo dėka pasiekėme tuos įvarčius. Nebuvo tų kombinacijų ir to kamuolio įžaidimo, nebuvo to, ką mes galime padaryti. Nepagavome to ritmo“, - po mačo teigė „Ekrano“ strategas Valdas Urbonas.

"Šiaulių" vyriausiasis treneris Gediminas Jarmalavičius: “Nebuvo lengvos rungtynės, nei mums, nei „Ekranui“. Visada malonu atvažiuoti į Panevėžį, tik ne visada malonu grįžti. Šiandien mes grįšime su nebloga nuotaika. Kalbant apie rungtynes, manyčiau, tai dėsningas rezultatas. Tiek „Ekranas“ turėjo progų, tiek mes, ypač antrame kėlinyje – Laurynas (Rimavičius), tiek Robertas (Vėževičius). Sėkmė lydėjo mus tam tikruose momentuose, kai kur – „Ekraną“. Pataikėme su keitimu, jaunasis Rokas Urbelis išlygino rezultatą. Pirmame kėlinyje, kuomet praleidome antrą įvartį baudos aikštelėje, negalima leisti varžovams taip suklaidinti, kaip suklaidino gynėjus. To negalime sau leisti. Tai buvo įtemptos rungtynės. Apibendrinant, rezultatas dėsningas.

Žinojome kur važiuojame, „Ekranas“ turėjo vieną dieną daugiau poilsio, mes mažiau, nes žaidėme sekmadienį. Po dramatiškų rungtynių su Sūduva, buvo klausimas, kaip komanda atsistatys. Manau, kad pavyko. Kai kurie žaidėjai labai pavargo, tai suprantama ir, sakyčiau, pateisinama. Dvi iš eilės sunkios rungtynės reikalavo emocijų, valios, užsispyrimo, sportinio pykčio“, - spaudos konferencijoje kalbėjo ekipos vyr. treneris Gediminas Jarmalavičius.