"Liverpool" vairą perims Rodgersas © Eurofootball.lt
Praėjusį sezoną prie "%c00392" vairo stovėjęs Brendanas Rodgersas susitarė dėl trejų metų sutarties su "%c00045". Šiuo metu klubai derasi dėl kompensacijos, kuri sieks apie 5-6 milijonus eurų.

39 metų specialistas šiose pareigose pakeis Kenny Dalglishą, kuris buvo atleistas po nesėkmingo praėjusio sezono. "Premier" lygoje 'raudonieji' liko tik aštuntoje vietoje.

Favoritu užimti Dalglisho kėdę ilgą laiką laikytas "Wigan" vadovaujantis Roberto Martinezas, kuris buvo nuvykęs į Jungtines Valstijas ir ten derėjosi su "Liverpool" vadovais. Visgi galiausiai savininkas Johnas W.Henry pasirinko Rodgersą. Tarp kitų pretendentų minėti Andre Villas Boasas, Frankas De Boeras, Fabio Capello, Jurgenas Kloppas ir kiti.

Charizmatiškas Rodgersas kilti karjeros laiptais pradėjo 2004 metais, kuomet Jose Mourinho jį paskyrė Londono "Chelsea" jaunimo komandos treneriu. Po poros metų jis ėmė dirbti su rezervine komanda, o 2008-aisiais stojo prie Anglijos antrosios lygos "Watford" klubo vairo.

Po metų specialistas ėmė vadovauti "Reading" komandai, tačiau sezono pradžia nesusiklostė sėkmingai, todėl kontraktas vos po kelių mėnesių bendru susitarimu buvo nutrauktas. 2010 metų liepą Rodgeresas buvo paskirtas "Swansea" vyriausiuoju treneriu ir su komanda iškovojo kelialapį į "Premier" lygą.

Sezonas elito divizione taip pat buvo sėkmingas: pirmasis Velso klubas "Premier" lygos istorijoje užėmė aukštą 11 vietą. Be to, komanda demonstravo akiai patrauklų atakuojantį futbolą, grįstą perdavimais ir varžovų spaudimu.

Pagal kamuolio kontrolės laiką "Premier" lygoje "Swansea" užėmė trečią vietą (vid. 57,6%), nusileisdama tik Londono "Arsenal" bei "Man City". Pagal atliktus tikslius perdavimus "gulbės" liko antros (85,7%).