C.Ronaldo įvartis atvėrė kelią Portugalijai į Europos čempionato pusfinalį (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
<

C.Ronaldo smūgiai gąsdino čekus (Reuters)

Čekija verkia - Cristiano Ronaldo įmušė lemiamą įvartį, atvėrusį Portugalijos rinktinei kelią į Europos čempionato pusfinalį.

Vienas geriausių planetos futbolininkų 79 minutę nepalikdamas vilčių čekų vartininkui Petrui Cechui pasiuntė kamuolį į tinklą puikiu smūgiu galva ir lėmė pergalę minimaliu rezultatu 1-0.

Portugalija ilgą laiką kontroliavo žaidimą ir turėjo daugiau progų pasižymėti. Arčiausiai tikslo buvo tas pats Cristiano Ronaldo: pirmajame kėlinyje Madrido "Real" puolėjas techniškai prasimetė kamuolį baudos aikštelėje, tačiau pataikė į virpstą.

Po pertraukos portugalo iš toli galingai smūgiuotas kamuolys dar sykį kliudė apatinę vartų konstrukcijos dalį. Be to, Cechas vargais negalais atmušė pavojingą Joao Moutinho smūgį iš toli.


Po finalinio švilpuko nuotaikos buvo skirtingos (AFP)

Visgi galiausiai C.Ronaldo pastangas vainikavo sėkmė, kai likus žaisti kiek daugiau nei 10 minučių sulaukęs perdavimo iš krašto jis iššoko aukščiau už gynėją Gabre Selassie ir tiksliu smūgiu išvedė savo komandą į priekį.

Per likusį laiką sukurti stebuklo čekams nepavyko - portugalai atsilaikė ir ant vejos parkritusių varžovų akivaizdoje kartu su gerbėjais šventė pergalę. Dėl vietos finale Portugalija - 2004 metais pralaimėjusi lemiamą dvikovą Graikijai - trečiadienį kausis su Prancūzija arba Ispanija. Šios šalys santykius aiškinsis šeštadienį.

Čekija 0 - 1 Portugalija
79' [0 - 1] C.Ronaldo