N.Kesminas: M.Gomezas pasižymės prieš graikus, Vokietija laimės čempionatą (VIDEO) © Eurofootball.lt
Futbolo apžvalgininkas Nerijus Kesminas toliau dalijasi mintimis apie Europos čempionato mačus. Šį sykį dėmesio centre - ketvirtfinalio mačas tarp Vokietijos ir Graikijos.

Vokietija - Graikija - laimės Vokietija (koef. 1,35), M.Gomezas pelnys pirmąjį įvartį (koef. 3,5), Vokietija triumfuos turnyre (koef. 3,1).


Atspėti kaip bus šiuo atveju - visiškai nesudėtinga. Vienuolika graikų savo baudos aikštelėje arba aplink ją, dešimt vokiečių - aplink graikus. F.Santoso komanda savo įprasto žaidimo stiliaus nekeis - taip buvo žaidžiama ir su tomis komandomis, kurių puolimo potencialas dar mažesnis nei vokiečių.

Galima prognozuoti, kad Vokietija šias rungtynes laimės. Dar galima spėti, kad pirmąjį įvartį pelnys vokietis Mario Gomezas. Logika tokia: graikai bus apsikasę savo baudos aikštelėje t.y. pramušti jų gynybą tolimais smūgiais bus gana sudėtinga. Pagrindinis J.Lowo ekipos puolimo ginklas, kuriam galima iš kraštų perduoti kamuolius yra būtent M.Gomezas. Jo forma yra gera ir krenta įvarčiai.

Kiti galimi statymai - vokiečiai ilgiau kontroliuos kamuolį, tikrai ne mažiau nei 60 procentų, žaidimas bus klampus ir graikai griaus M.Ozilą, T.Mullerį ir visus likusius, kurių gali prasiveržti.

Taip pat vertindamas visą turnyrą, galiu teigti, kad Vokietija laimės čempionatą. Jiems kelias į finalą yra šiek tiek lengvesnis nei ispanams, todėl staigmenos tikimybė yra mažesnė. Galbūt būtų logiška jau dabar pastatyti už Vokietiją.