N.Kesminas: Prancūzija laimės, K.Benzema pelnys įvartį (VIDEO) © Eurofootball.lt
Futbolo apžvalgininkas Nerijus Kesminas toliau dalijasi mintimis apie Europos čempionato mačus. Šį sykį dėmesio centre - ketvirtfinalio rungtynės tarp Ispanijos ir Prancūzijos.

Ispanija - Prancūzija - Prancūzija per 90 minučių nepralaimės (koef. 1,95), Prancūzija pateks į kitą etapą (2,90), K.Benzema įmuš įvartį (koef. 3, 25).

Ketverius metus iš eilės nenugalima Ispanija (2008 m. Europos čempionė ir 2010 m. pasaulio čempionato laimėtoja) ketvirtfinalyje žaidžia su Prancūzija. Ko galime tikėtis? Sakyčiau drastiškai ir tikriausiai ne visi sutiksite su mano mintimis.

Spėju, kad prancūzai gali laimėti. Argumentuočiau, kad visi išmoko žaisti prieš Ispaniją. Tai rodo šio sezono "Barcelona" rezultatai, ispanų vargas grupėje su Italija ir Kroatija. Prancūzijos komanda, be abejo, rungtyniaus taip pat, kaip šios komandos. Pagrindinis dėmesys bus skiriamas gynybai ir mobilizuojamos pajėgos ties savo baudos aikštele ir neleidžiama ispanams žaisti. Kadangi Ispanijos rinktinė nėra tokia aštri, kokios buvo galima tikėtis prieš čempionatą, sakyčiau tai gali sukurti problemų.

Jei prancūzai atsilaikys 90 minučių, galima prognozuoti, kad jų pasitikėjimas savo jėgomis išaugs, o 11 metrų baudinių serija ar pratęsimas yra loterija.

Taip pat galima spėti, kad atėjo laikas įmušti K.Benzema. Žaidėjui, kuris puikiai pažįsta ispanų gynėjus. Prancūzijos rinktinės puolimo lyderiui kol kas nesiseka, todėl pagal logikos grandinę galima spręsti, kad jam atėjo laikas įmušti, o prieš Ispaniją Benzema to sieks dar labiau.