Sekmadienio ketvirtfinalyje pergalė žadama Italijai © Eurofootball.lt
Sekmadienį Europos futbolo čempionato ketvirtfinalis bus žaidžiamas Kijevo Olimpiniame stadione. Susigrums futbolo grandai Anglijos ir Italijos futbolininkai. Apžvelgiame būsimų varžovų perspektyvas ir pateikiame „TonyBet“ bukmekerių nustatytus koeficientus.

Anglija – 2,90; Lygiosios – 3,00; Italija – 2,70

Anglija dar niekuomet nežaidė Europos futbolo čempionato finale. Tuo tarpu Italija žaidė finale du kartus 1968 metais – finalas buvo auksinis, o 2000 metais finale teko pripažinti prancūzų pranašumą.

Anglijos rinktinę dar prieš čempionato pradžią užplūdo kritikos lavina: pasirinkti ne tie žaidėjai, išrinktas blogas treneris ir taip toliau, tačiau futbolo išradėjai privertė dalį kritikų užsičiaupti po sėkmingo grupės barjero įveikimo. Pirmosios rungtynės vyko su Prancūzija ir pasiektos atkaklios lygiosios nieko blogo nežadėjo. Vėliau sekė tikras trileris su Švedijos rinktine - po atkaklios ir permainingos kovos pasiekta pergalė. Galiausiai turnyro šeimininkė Ukraina užgulė Anglų vartus, tačiau atlaikę varžovų šturmą „trys liūtai“ pelnė įvartį ir užėmė pirmąją vietą grupėje.

Italija pastaraisiais metais išgyvena ne pačius geriausius futbolo laikus – 2010 m. Pasaulio pirmenybėse liko paskutinė savo grupėje, tačiau per atrankos turnyrą į Europos čempionatą demonstravo puikią gynybą ir praleido vos du įvarčius į savo vartus per dešimt rungtynių – taip suteikdamą vilties savo gerbėjams. Grupės etapas nebuvo rožėmis klotas jau per pirmąjį susitikimą teko susikauti su Pasaulio ir Europos čempionais ispanais, tačiau pasiektos lygiosios tikrai tenkino šią ekipą. Vėliau nepavyko išlaikyti persvaros ir buvo prarasti du taškai prieš Kroatijos rinktinę. Galiausiai pavyko palaužti Airijos pasipriešinimą ir pratęsti pasirodymą šiose pirmenybėse.

Abi komandos pratusios, kad joms būtų keliami tik aukščiausi tikslai, tačiau šįmet užuot sulaukę milžiniško spaudimo – oponentai buvo nuleistomis galvomis išleisti į savo pačių laidotuves. Tokios – nepompastiškos išlydėtuvės davė savo vaisius. Tiek Italija, tiek Anglija trokšta įrodyti savo vertę ir ruošiasi kovoti iš paskutiniųjų dėl vietos pusfinalyje.