N.Kesminas: Galbūt atėjo laikas gauti raudoną kortelę M.Balotelli? © Eurofootball.lt
Futbolo apžvalgininkas Nerijus Kesminas toliau dalijasi mintimis apie Europos čempionato mačus. Šį sykį dėmesio centre - ketvirtfinalio rungtynės tarp Italijos ir Anglijos.

Italija - Anglija - Italija pateks į kitą etapą (koef. 1,85), per 90 minučių bus įmušta mažiau nei 2,5 įvarčio (koef 1,5), bus parodyta raudona kortelė (koef. 3,5).

Europos čempionato ketvirtfinaliuose liko vienas neatsakytas klausimas.

Pagal tai, ką matėme grupių etape, Italija nustebino labiau nei Anglija. Aišku, nustebino abi komandos, nes daug problemų turėjo ir vieni, ir kiti. Italų žaidimas, bent kai kuriomis atkarpomis, atrodo labai gražus, solidus ir intriguojantis. Todėl sakyčiau, kad Italija yra šios poros favoritė. Nepasant to, kad anglų gretose vėl žaidžia Wayne'as Rooney ir jie išsilaižė žaizdas, kurias turėjo jau čempionato metu. Manyčiau, kad ta kokybė, kurią demonstruoja C.Prandelli komanda, leidžia manyti, kad Italija yra favoritė.

Kiekviename aikštės kvadratiniame metre virs įnirtinga kova. Dvi įspūdingos mokyklos - viena garsėja įspūdinga gynyba (Italija), kita - neįtikėtinu kovingumu ir fizine jėga (Anglija). Reikia manyti, kad bus daug kontakto ir psichologinės įtampos - žaidžiant tokias rungtynes įvarčių retai būna daug. Nustebčiau, jei per 90 minučių būtų įmušti daugiau nei 2 įvarčiai.

Galbūt atėjo laikas gauti raudoną kortelę M.Balotelli? Neteigiu, kad būtent jam, juolab nėra šimtaprocentės tikimybės, kad Prandelli išleis puolėją į aikštę nuo pirmųjų minučių. Tačiau žinant abiejų rinktinių stilių, galima spėti, kad bus daug kieto žaidimo ir kažkas gali tą raudoną kortelę užsidirbti.