Italija perkando graikišką anglų riešutą (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
<

Anglai gynėsi iš paskutiniųjų (Reuters)

Italija - Europos čempionato pusfinalyje. Cesare Prandelli auklėtiniai visas 120 ketvirtfinalio minučių dominavo prieš Angliją, tačiau taip ir nepralaužė varžovų gynybos bei įrodė savo pranašumą tik po 11 metrų baudinių serijos.

Ketvirtadienį dėl vietos finale italai varžysis su Vokietija, o anglai toliau ieškos būdų sugriauti baudinių serijų prakeiksmą - nuo 1990 metų pralaimėta šešis kartus iš septynių.

Jau pačioje rungtynių pradžioje žiūrovai išvydo dinamišką ir akiai patrauklų futbolą - kone pirma italų ataka baigėsi įspūdingu tolimu Daniele De Rossi smūgiu, po kurio kamuolys atsimušė į virpstą, o netrukus kitoje aikštės pusėje iš kelių metrų Gianluigi Buffono nesugebėjo nuginkluoti gynėjas Glenas Johnsonas.

Anglai ir toliau žaidė aktyviai, tad netrukus progą turėjo Wayne'as Rooney, bet po "Man Utd" puolėjo smūgio galva kamuolys praskriejo virš skersinio.

Tačiau tai buvo Anglijos rinktinės atakuojančio futbolo pabaiga - kone per visą likusį laiką iniciatyva aiškiai priklausė Italijai, kuri galėjo švęsti pergalę ir be papildomo laiko bei baudinių serijos.


Balotelli įmušė tik baudinių serijos metu (Reuters)

Jau 25 minutę puikią progą iššvaistė Mario Balotelli - po puikaus Andrea Pirlo perdavimo jis iššoko vienas prieš vartininką Joe Hartą, bet sudelsė ir leido gynėjui Johnui Terry likviduoti pavojų.

Antrajame kėlinyje už galvos dar sykį griebėsi De Rossi: puikioje pozicijoje atsidūręs italas iš arti nesugebėjo pataikyti į vartus. Dar po kelių akimirkų Hartas atrėmė tolimą De Rossi smūgį, iškart po to sekusį Balotelli bandymą, o paskutinysis trigubos atakos akcentas - Ricardo Montolivo smūgis - buvo netikslus.

Per likusį pagrindinį laiką Hartas atmušė Alessandro Diamanti smūgį, o Antonio Nocerino paskutinę akimirką smūgiuoti sukliudė gynėjas Glenas Johnsonas. Kitoje aikštės pusėje įsiminė vėlyvas Rooney smūgis per save, po kurio kamuolys skriejo virš skersino.

<

Italija triumfuoja (AP)

Pratęsimo metu Italijos komandos dominavimas ir toliau nekėlė abejonių, o arčiausiai tikslo buvo Diamanti, po kurio baudos smūgio kamuolys atsimušė į virpstą. Tiesa, Nocerino pavyko įmušti vienintelį įvartį galva, tačiau jis nebuvo įskaitytas dėl pažeistos nuošalės taisyklės.

Tad Anglija pasiekė savo tikslą - 11 metrų baudinių seriją. Visgi Roy'aus Hodgsono auklėtiniams nepelnytos pergalės iškovoti nepavyko: nors Hartas prieš seriją peržvelgė italų baudinių mušimo tendencijas ir veido mimikomis gąsdino varžovus, keturi italų smūgiai iš penkių pasiekė tikslą.

Tuo metu anglų gretose tikslumo pritrūko Ashley Youngui bei Ashley Cole'ui.

Italija 0 - 0 Anglija
(11 m. baudinių serija 4-2)

Vaizdai iš mačo:



Išsami analizė:





Sudėtys:

Italija: Gianluigi Buffon; Federico Balzaretti, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Ignazio Abate (90' Christian Maggio); Claudio Marchisio, Daniele De Rossi (80' Antonio Nocerino), Riccardo Montolivo, Andrea Pirlo; Mario Balotelli, Antonio Cassano (78' Alessandro Diamanti).

Anglija: Joe Hart, Glen Johnson, Joleon Lescott, John Terry, Ashley Cole, Scott Parker (94' Jordan Henderson), Steven Gerrard, James Milner (61' Theo Walcott), Ashley Young, Danny Welbeck (60' Andy Carroll), Wayne Rooney.

Statistika:

Smūgiai į vartų plotą: 8-1
Smūgiai vartų link: 17-7
Kamuolio kontrolės laikas: 63%-37%
Kampiniai: 7-3
Pražangos: 11-15

Baudinių serija:

1. M.Balotelli (įmušė), S.Gerrard (įmušė)
2. R.Montolivo (neįmušė), W.Rooney (įmušė)
3. A.Pirlo (įmušė), A.Young (neįmušė)
4. A.Nocerino (įmušė), A.Cole (neįmušė)
5. A.Diamanti (įmušė)