Rooney: negaliu suprasti, kodėl taip dažnai pralaimime baudinių serijas (FOTO) © Eurofootball.lt
<

Anglai paliko aikštę nuleistomis galvomis (Reuters)

Po pralaimėjimo Europos čempionato ketvirtfinalyje Anglijos rinktinės futbolininkai neslėpė liūdesio, tačiau gyrė savų pačių pademonstruotą gynybą.

Italija įveikė Roy'aus Hodgsono auklėtinius tik po 11 metrų baudinių serijos, mat, nepaisant akivaizdaus dominavimo, pagrindinis mačo laikas ir pratęsimas baigėsi be įvarčių 0-0.

"Iki pat pabaigos laikėmės savo, tad futbolininkai turėtų didžiuotis tuo, ką pasiekė,- sakė Hodgsonas. - Daug sužinojau apie šiuos žaidėjus, jų ryžtą ir atsidavimą rinktinei. Šiame ir ankstesniuose mačuose išvydome ne vieną heroišką pasirodymą."

Apie baudinių seriją specialistas pridūrė: "Tikėjausi, kad tai bus turnyras, kuriame pagaliau laimėsime šią loteriją. Deja, nepadėjo ir tai, kad daug treniravomės, bet negaliu dėl to kaltinti žaidėjų."


Baudinių neįmušę Cole'as ir Youngas (AFP)

"Esame labai nusivylę,- sakė puolėjas Wayne'as Rooney. - Sirgaliai nedaug tikėjosi iš šio turnyro, tačiau mes įrodėme, jog esame stipri ekipa. Ši patirtis padės jauniems žaidėjams."

Vienas rinktinės lyderių negalėjo rasti atsakymo, kodėl anglai nuo 1990 metų pralaimi baudinių seriją šeštą kartą iš septynių bandymų.

"Nesuprantu, kodėl negalime laimėti baudinių serijos. Skaudu iškristi tokiu būdu, kuris mums pasikartoja gerokai per dažnai. Apskritai progų šiame mače nebuvo daug - išskyrus bene Mario Balotelli pirmajame kėlinyje, mes gerai gynėmės ir tikėjomės sulaukti savo progos greitos atakos metu."

Kapitonas Stevenas Gerrardas pridūrė: "Ši nesėkmė veria širdį. Vaikinai aikštėje atidavė viską, ką galėjo, bet pergalę tiesiog nebuvo lemta iškovoti. Kai prasidėjo baudinių serija, maniau, kad tai bus mūsų vakaras, tačiau deja... Visgi didžiuojuosi komanda ir tuo, kad vedžiau ją į priekį."