Italijos spauda: angliškajam "catenaccio" pakaks pergalės Čempionų lygoje - Euro 2012 ketvirtfinalyje laimėjome mes! © Eurofootball.lt
Italijos spauda po Europos čempionato ketvirtfinalio mačo su Anglija negailėjo kritikos varžovų pasirinktinai gynybinei taktikai.

Italija dominavo visas 90 minučių ir pratęsimo metu, tačiau nesugebėjo pralaužti anglų barikadų ir iškovojo pergalę tik po 11 metrų baudinių serijos.

"Anglijos rinktinė gerai pradėjo mačą, tačiau vėliau, nors išliko organizuota, paprasčiausiai išnyko iš aikštės,- konstatavo "Gazzetta dello Sport". - Buvo akivaizdžiai siekiama išlaukti baudinių, bet jie nepasisekė."

Ir pridūrė: "Futbole nebuvo įmanoma laimėti dar vienam angliškajam "catenaccio", nes tą jau matėme Čempionų lygos finale su Londono "Chelsea" klubu." Poantraštėje rašoma, jog: "Italija dominavo. Dukart pataikyta į virpstą, o galiausiai laimėta po baudinių. Ketvirtadienį laukia Vokietija."

Romoje įsikūręs "Corriere dello Sport" taip pat gyrė "Azzurri" pirmajame puslapyje išspausdindamas futbolininkų triumfo akimirką.

"Puikioji Italija dominavo prieš Angliją ir laimėjo po baudinių serijos",- rašoma tekste, kuriame negailima pagyrų saugui Andrea Pirlo.

Tuo metu "Tuttosport" pateikė aliuziją į angliškuosius simbolius pažymėdamas, kad "Italija yra tikrieji liūtai."