Lietuvos klubai sužinojo varžovus UEFA Europos lygos turnyre © Eurofootball.lt
UEFA būstinėje ištraukus burtus paaiškėjo, kad VMFD "Žalgiris" antrajame Europos lygos atrankos etape rungsis su Miodlingo "Admira Wacker". Šiame Austrijos klube savo laiku yra žaidęs legendinis Lietuvos futbolininkas Arminas Narbekovas.

Pirmąsias rungtynes vilniečiai žais liepos 19 d. namuose, atsakomasias - liepos 26 d. Austrijoje.

"Burtais esu labai patenkintas. Tai - bene geriausias varžovas, ką galėjome gauti iš mums skirto penketo, geriau nei Olandijos "Twente", Kroatijos "Slaven Belupo", Šveicarijos "Servette" ar Kazachijos "Aktiobė" - Gruzijos "Torpedo" rungtynių laimėtojas. Manau komandos yra apylygės ir padarę rimtą varžovų žaidimo analizę mes galime tikėtis patekti į trečią atrankos etapą," - kalbėjo "Žalgirio" sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Marijampolės "Sūduva" ir "Šiauliai" pradės kovas Europos lygos atrankos varžybose nuo pirmojo atrankos rato.

Burtai abiem šioms komandoms lėmė netolimas keliones. Marijampoliečiai vyks į Latvija, o šiauliečiai - į Estiją.

"Sūduvos" varžovė Daugpilio "Daugava" pernai Latvijos pirmenybėse užėmė trečiąją vietą.

"Šiaulių" priešininkė Talino "Levadia" - pernai Estijos čempionatą baigė antra.

"Kelionė - ne pati tolimiausia...Varžovų komanda yra jauna, turi vieną legionierių - vartininką iš Ukrainos. Visi kiti - daugiausia 19-23 metų vietos žaidėjai. Bet tikrai tai nebus lengvas pasivaikščiojimas. O daugiau galėsiu pasakyti po to, kai kas nors iš mūsų klubo sugrįš iš Estijos. Birželio 30 d. varžovai žaidžia savo čempionato rungtynes ir mes jas tikrai stebėsime," - komentavo burtų rezultatus "Šiaulių" vyr. treneris Gediminas Jarmalavičius.

Ir marijampoliečiai ir šiauliečiai pirmuosius susitikimus liepos 7 d. žais namuose, liepos 12 d. - išvykose.