"Atlanto" fanai užpuolė klube dar nespėjusius pažaisti legionierius © Eurofootball.lt
„General financing“ futbolo A lygos 20-asias turas nesibaigė be skandalų.

Šeštadienį į rungtynes nesusirinko Vilniaus REO komanda, o sekmadienį įvyko neramumai LFF stadione.

REO varžovas šalies čempionas bei dabartinis A lygos lyderis Panevėžio „Ekranas“ dabar laukia LFF Drausmės komiteto sprendimo, kuris turėtų įskaityti panevėžiečiams pergalę techniniu rezultatu.

Tuo metu REO prezidentas Rimantas Turskis, su „VU-Vilmestos“ komanda išvykęs į Ispaniją, Lietuvos žiniasklaidai žada visišką REO pasiraukimą iš A lygos ir dėsto planus žaisti Latvijos čempionate.

Tiesa, R. Turskis neužsimena, kad tokiam REO žingsniui pirmiausia turėtų pritarti abiejų šalių futbolo federacijos bei UEFA.

Pirmi 20-ojo turo rungtynes žaidė Alytaus „Dainavos“ ir Gargždų „Bangos“ futbolininkai. Į Alytaus stadioną kaip įprasta gausiai susirinkę „Dainavos“ gerbėjai liko nuvilti, nes jau pirmą kėlinį svečiai pirmavo 3:0. Po dviejų – 4:0.

"Kruojai", kurios šiemet bijo visi pripažinti autoritetai ir kuri kovoja dėl A lygos medalių, labiausiai nesiseka varžytis su kaimynais – „Šiaulių“ komanda. Sekmadienį pakruojiškiai pralaimėjo ir trečiąsias šių metų komandų tarpusavio rungtynes ir bent jau kuriam laikui prarado trečiąją poziciją šalies pirmenybių turnyro lentelėje.

"Kaip ir tikėjomės buvo sunkios rungtynės. Tiek fiziniu, tiek psichologiniu atžvilgiu. Stengėmės nekreipti dėmesio į taip vadinamą derbį, tačiau nori nenori jis vis tiek yra eskaluojamas. Buvo tikrai nelengva. Pirmas kėlinys buvo geresnis, turėjome keletą momentų, kurių neišnaudojome. Antrajame kėlinyje dominavo daugiau fizinė kova, nedaug momentų, džiugu, kad sėkmė aplankė ir tai ko nepadarėme pirmajame kėlinyje pavyko įgyvendinti antrajame, " – komentavo rungtynes “Šiaulių” vyr. treneris Gediminas Jarmalavičius.

“Kruoją” aplenkė “Sūduva”. Po to, kai Marijampolės komandos vyr. trenerio pareigose Virginijų Liubšį pakeitė Darius Gvildys, “Sūduva” gerokai pagerino savo rezultatus. Ji Europos lygos atrankos rungtynėse nugalėjo Latvijos “Daugavą”, o po to išvykoje sužaidė 1:1 su Serbijos “Vojvodina”.

Nugalėjo sūduviai ir “Taurą”. Nors pirmą kėlinį Suvalkijos sostinės futbolininkai ne ik praleido įvartį, bet ir žaidimu nebuvo už tauragiškius pranašesni.

Antrą kėlinį viską pakeitė aikštėje pasirodęs Rafaelis Ledesma. Per pirmųjų jo 11 minučių brazilas pasižymėjo du kartus: iš pradžių – galva, po to – mušdamas baudos smūgį.

To pakako “Sūduvos” pergalei 2:1.

“Rungtynės buvo sunkios, jautėsi nuovargis po kelionės iš Serbijos. Po pirmojo kėlinio treneris pasakė, kad taip žaisti negalima,“ – aiškino “Sūduvos” žaidimo pasikeitimą atraminis saugas Gytis Urba.

Vilniaus “Žalgiris” be didelio vargo nugalėjo Klaipėdos “Atlantą”. Vilniečiai įmušė tris įvarčius, svečiams įvartį pelnė dar pernai “Žalgiryje” žaidęs Denisas Gordejus.

„Atlanto“ klubas skelbėsi, kad jam į talką atvyko didelis įvairių užsienio šalių futbolininkų legionas. Tačiau dauguma atvykėlių su „Žalgiriu“ rungtyniauti negalėjo, nes klubas dar nespėjo sutvarkyti jų dokumentų.

Keista, bet su iš tribūnos rungtynes žiūrėjusiais būsimais "Atlanto" legionieriais susikivirčijo klaipėdiečius į Vilnių atlydėję fanai.

Per antrą šių rungtynių kėlinį „Vakarų fronto“ ultros susikivirčijo su pro jų sektorių einančiais keliais futbolininkais. Įvyko net susistumdymas su legionieriumi iš Kroatijos.

Greitai reagavusių policininkai sukėlė aistruolių ir pastarųjų konfliktą.

Anot „Atlanto“ fanų, vienam atvykėliui policininkas teleskopine lazda perskėlė galvą.

Pasak policininkų, fanas vienam jų kumščiu perskėlė antakį.

Policija sulaikė du „Atlanto“ aistruolius: vyrą ir merginą. Į nuovadą teko pasivažinėti ir vienam Klaipėdos klubo legionieriui.