Ispanijos dienraštis AS: "Juventus" pateikė 20 milijonų eurų pasiūlymą už Llorente © Eurofootball.lt
Turino "%c00038" ekipa tęsia aukšto kalibro puolėjo medžioklę.

Naujausiu Italijos čempionų taikinu tapo Bilbao "%c00039" atakų lyderis Fernando Llorente, rašo sporto dienraštis AS.

Šiandien pagrindinė Baskijos regiono televizija ETB netikėtai pranešė, kad Ispanijos nacionalinės rinktinės žaidėjas pateikė klubui prašymą jį parduoti.

Ne paslaptis, kad stringa Llorentes ir "Athletic" derybos dėl naujo kontrakto, nes senasis baigs galioti jau 2013 metų vasarą.

27 metų futbolininkas norą palikti baskų komandą argumentuoja noru žaisti stipriausiame Europos klubinio futbolo turnyre - UEFA Čempionų lygoje.

Taip pat neseniai spauda mirgėjo nuo pranešimų, kad ispanas įsivėlė į konfliktą su vyriausiuoju "Athletic" ekipos treneriu Marcelo Bielsa.

Karšto būdo specialistas Europos lygos kvalifikacinėse rungtynėse prieš Kroatijos "Belupo" vienuolikę savo komandos žvaigždę pasodino ant atsarginių suolo vos prasidėjus antrajam kėliniui.

Ispanijos dienraštis AS skelbia, kad atidžiai Llorentes situaciją stebėję "Juventus" vadovai nusprendė imtis ryžtingų veiksmų ir pateikė 20 milijonų eurų vertės pasiūlymą.

Llorente yra "Athletic" jaunimo akademijos auklėtinis. Karjerą pagrindinėje komandoje baskas pradėjo 2004 metais ir nuo to laiko sužaidė 239 mačus bei pelnė 79 įvarčius.

Praėjusiame sezone puolėjas savo klubo marškinėlius vilkėjo 53 oficialiose rungtynėse bei pasižymėjo 30 kartų.