BLOG'as: Prancūzijos lygoje PSG ekipai pergalių teks palaukti © Eurofootball.lt
Portale "EuroFootball.lt" - futbolo gerbėjo Subo BLOG'ai apie aktualius futbolo įvykius.

Po EURO 2012 batalijų ir bent jau kol kas gana ramaus transferų lango, po truputį startuoja didieji čempionatai. Ciklą pradedu su Ligue1. Ten jau nuo penktadienio prasideda kovos.

1. Lille

Prasideda nauja era Lilyje - be Hazardo, kuris ir buvo tas žmogus, kuris leido klubui porą sezoną demonstruoti fantastiškus rezultatus. Tačiau tai nereiškia, kad nuo kito sezono Lille smigs žemyn. Greičiau priešingai, šios vasaros pagrindinis įvykis turėtų jiems leisti bent artimiausiu metu būti tipiniu elitiniu Prancūzijos klubu. Už Hazard gauti pinigai leido pastiprinti ne vieną grandį ir komandą yra gerai sukomplektuota. Turint omenyje tradicinius arabų vargus siekiant savo tikslų, su PSG Lille drąsiai galės varžytis. Jeigu jauni talentai augs taip pat sėkmingai, pinigų kasoje bus dažnai. Šį sezoną gautos lėšos leido prisivilioti Martinui, Kalou, Sibide, bei dar porą žaidėjų, kurie vaidmuo komandoje bus mažesnis. Be Hazardo ir Joe Cole'o daugiau rimtų nuostolių nėra, jeigu jų ir nebus, Lille gali sužaisti dar vieną gerą sezoną.

2. PSG

Didžiausi šios vasaros triukšmadariai buvo PSG. Apsipirkinėta gana stichiškai ir tai pirmiausiai bus iššūkis Ancelotti. Jo ACM taip pinigų nešvaistydavo, o ir per periodą Chelsea, komanda buvo sąlyginai taupi (neskaitant Torreso). Aišku, dalis naujokų buvo kone būtini pirkiniai, bet konkurencija komandoje bus labai rimta. Lavezzi, Silva, Veratti ir Ibra pretenduoja į komandos lyderius, o savo ambicijų aišku turi ir praėjusio sezono herojai - Nene, Pastore, Menezas ir kiti.

Garsūs pirkiniai negarantuoja pergalių (AFP nuotr.).

Nei vienas iš svarbių komandai žaidėjų jos nepaliko. Gali būti, kad jau šį sezoną komanda pasieks puikių rezultatų ir be vargo nušluos visus konkurentus, bet realiau, kad bus taip, kaip nutiko MC ir Malagai - pergalių reiks palaukti ilgiau. Tiesiog arabiškiems projektams po išmestų galybės pinigų dažnai būna sudėtinga sulipdyti tikrą komandą.

3. Lyon

Vasara didelių permainų į komandą neatnešė - vertų paminėti nuostolių yra du - Kalstromas ir Edersonas. Kita vertus, jie nebuvo gyvybiškai svarbūs žaidėjai. Iš vienos pusės štilis blogai - komanda nesustiprėjo tiek, kad galėtų pasiekti tai, prie ko dar neseniai buvo įpratę fanai - auksą. Tačiau dabartinių pajėgumų turėtų užtekti bronzai. Aišku, rimtesnių nuostolių gali ir būti - ganduose linksniuojami Llorisas, Bastosas, Cissokho. Bet jeigu jie liks, dar turėdami Gourcuffą, Lovreną, Lopezą, ir Co, Lyon galėtų kautis dėl medalių. Gal net ir dėl aukso, nors tai neatrodo labai realu.

4. Marseille

Vasara buvo nerami - gandų labai daug, realių permainų mažai. Pasikeitė treneris, Dechampsą pakeitė Baupas. Treneris tikrai ne toks garsus, bet patyręs ir tituluotas. Kiti linksniuoti transferai bent kol kas neįvyko - Mandanda, Azpilicueta, Amalfitano, Valbenua, ir broliai Ayew bent kol kas vis dar OM žaidėjai. Jeigu prognozuotas išpardavimas neįvyks, OM gali pasiekti neblogų rezultatų.

5. Bordeaux

Po puikaus praėjusio sezono, kai Bordeaux žaidė gerą futbolą ir finišavo penketuke, didelių permainų neįvyko. Išvyko keli žaidėjai, kurių galbūt kažkiek truks - Sane, Krychowiakas. Bet lyderiais jie nebuvo, tad Bordeaux, nors iš esmės be pastiprinimų, bet gali sužaisti dar vieną gerą sezoną. Žaidėjai, kuriuos vertėtų stebėti - Obraniakas, Gouffranas, N’Guemo ir Plašilas.

6. Rennes

Vasara Rennes buvo gana rami. Išvyko vos keli žaidėjai, kuriuos klubas būtų mielai pasilaikęs - Mangane ir Hadji išvyko į arabų kraštus. Tačiau komanda nesusilpnėjo, nes atvyko Diallo, pretenduojantis į komandos lyderius ir Alessandrini. Komanda neblogai sukomplektuota ir gali pasiekti gerų rezultatų.

7. Montpellier

Po čempioniško sezono Montpellier rimto išpardavimo išvengė, bet prarado lyderį - Giroudą. Tačiau tikimybė, kad išvyks dar kuris nors iš lyderių, nėra maža. Naujokai solidūs - komandą sustiprinti ypač turėtų Mounieras ir Congre. Nepaisant to, sunku tikėtis, kad Montpellier pasieks pernykštes aukštumas. Aišku, komanda talentinga, bet itin stiprus buvo ir sėkmės faktorius. Realiai, naujo sezono komplektacija leistų tikėtis tik kovos dėl 4-8 vietų.

8. Saint Etienne

Legendinis Prancūzijos klubas naują sezoną gali pasitikti neblogos nuotaikos. Komandą papildė ilgametis OL gynėjas Clercas ir ASSE standartais brangokas saugas Hamouma, kuris pretenduoja tapti vienų iš lyderių. Didžiausiai nuostoliai - išvykstantis Nery. Neblogai Europoje žinomas Sanogo irgi išvyko, bet po kelių beviltiškų sezonų, tad jo nuostoliu laikyti neverta. Dabartinė ASSE sudėtis gali kovoti dėl vietų Europoje.

9. Toulouse

Vienintelis Toulouse rimtas nuostolis - Congre, išvykęs į Montpellier. Iš naujokų geriau žinomas tik Zebina, kažkada vilkėjęs Juventus marškinėlius. Vienai iš prancūziškiausių Ligue1 komandų svarbiausia turėtų būti tai, kad liko pagrindinės figūros saugų linijoje - Capoue ir Sissoko. Tai leidžia tikėtis gerų rezultatų.

10. Valenciennes

Dar viena komanda, kurioje vasara buvo rami. Jokių nuostolių, gal kiek pasijusti gali tik Cohade išvykimas. Svarbiausias naujokas - perspektyvus gynėjas Nery. Sudėtis nebloga, sezoną turėtų baigti 10-uke.

11. Sochaux
12. Evian
13. Troyes
14. Lorient
15. Nancy
16. Nice
17. Brest
18. Bastia
19. Ajaccio
20. Reims