Giovinco: tapau kitu žaidėju ir noriu mušti įvarčius © Eurofootball.lt
Po dvejų metų į Turino "%c00038" sugrįžęs puolėjas Sebastianas Giovinco sakosi tapęs stipresniu bei daugiau įvarčių mušančiu žaidėju.

Italijos čempionų jaunimo akademijos auklėtinis pastaruosius du sezonus pagal bendros kontrakto nuosavybės sutartį praleido "%c00029" ekipoje.

Akivaizdus "atomine skruzdėle" pravardžiuojamo futbolininko progresas neliko nepastebėtas.

Šią vasarą "Juventus" už 11 milijonų eurų nusipirko "Parma" ekipai priklausiusią dalį kontrakto ir suteikė dar vienam savo akademijos auklėtiniui progą sužibėti.

"Nežinojau, ar sugrįšiu, tačiau visada to giliai širdyje troškau", - italo žodžius cituoja klubo leidžiamas "Hurra Juventus" žurnalas. - Gimiau ir užaugau Turine, o "Juventus" klube pradėjau savo karjerą. Turėjau ambicijų vėl užsivilkti juodai-baltus marškinėlius ir štai aš čia.

Prieš trejetą metų norėjau padaryti tą, ką ir kiekvienas jaunas futbolininkas - sau ir kitiems įrodyti savo vertę. Po to visi kalbėjo, kad per du metus Parmoje man tai pavyko padaryti. Mano žaidimas ir įmušti įvarčiai vėl patraukė "Juventus" dėmesį.

Pasikeičiau į gerąją pusę, tačiau tai dar nepabaiga ir turiu kur tobulėti. Mane pažįstantys žmonės jau spėjo įsitikinti, kad tapau kitokiu žaidėju. Sugebu geriau išnaudoti savo sugebėjimus, ypač kalbant apie įvarčius. Jūs pamatysite įvarčius mušantį Giovinco", - žadėjo puolėjas.

"Man dabar patinka mušti įvarčius. Geriau pelnyti įvartį nei atlikti rezultatyvų perdavimą. Žaisdamas už "Juvę" stengsiuosi jų primušti kuo daugiau, todėl nesiruošiu savęs riboti. Pernai laimėtas "Scudetto" tik parodo, kokie stipri yra "Juventus" komanda, todėl puikiai žinau, kad turėsiu kautis dėl vietos aikštėje.

"Mano fiziniai duomenys? Anokia čia problema. Ispanija ir "Barcelona" įrodė, kad centimetrai toli gražu dar ne viskas. Reikia mokėti valdyti kamuolį ir žinoti, kaip su juo judėti aikštėje - tai yra svarbiausia. Beprasmiškai lakstydamas paskui kamuolį nieko nepeši".

Kalbėdamas su žurnalistais Giovinco taip pat atsakė į klausimą apie savo artimus santykius su kitu "Juventus" jaunimo akademijos auklėtiniu bei vienu iš kertinių komandos žaidėjų Claudio Marchisio.

"Su Claudio turime ypatingą ryšį. Per šį laiką jo progresas buvo akivaizdus ir jis tapo vienu iš stipriausių centro saugų Europoje. Už visa tai reikia dėkoti "Juventus" jaunimo akademijai".

Paklaustas apie šią vasarą klubą palikusį legendinį Alessandro Del Piero, "atominė skruzdėlė" atsakė: "Be jo visiems bus sunku. Alexas yra futbolo legenda. Praleisti 19 metų viename klube yra mažai kam įkandamas pasiekimas", - teigė Giovinco.