"Barcelona" neketina niekam atiduoti 22 numeriu pažymėtų marškinėlių © Eurofootball.lt
Nors nėra žinoma tiksli data, kada Katalonijos ekipos spalvas ginantis prancūzas Ericas Abidalis galės išbėgti į aikštę, "%c00006" neketina šiame sezone niekam perleisti 22 numeriu pažymėtų marškinėlių.

32 metų prancūzas šiuo metu sveiksta po sudėtingos kepenų persodinimo operacijos, tačiau prieš kelias dienas pareiškė, jog tikisi, kad vėl rungtyniauti galės gruodžio mėnesį.

Pasak dienraščio "El Mundo Deportivo", šios žinios "Barcelona" stovykloje sukėlė džiaugsmo bangą, tačiau tokios prognozės vertinamos ir labai atsargiai.

Gynėjui praėjusiais metais chirurginės intervencijos būdu iš kepenų buvo pašalintas auglys, o šiemet pavasarį paaiškėjo, kad prireiks šio gyvybiškais svarbaus organo transplantacijos.

Pats futbolininkas tvirtina norįs kuo greičiau vėl rungtyniauti, bet savo galimybes vertina realistiškai: "Viskas priklauso nuo mano organizmo. Dabar jaučiuosi vis geriau ir geriau, tačiau galutinį žodį tars mano kepenys. Jos turi "priprasti" prie manęs, o aš - prie jų. Jei bus blogai, aš baigsiu karjerą".

Abidalio svarbą pabrėžė ir vyriausiasis "Barcelona" treneris Tito Vilanova bei saugas Xavi Hernandezas.

"Jis vyko su mumis į Paryžių ir mačą stebėjo kartu su komanda. Smagu jį matyti", - teigė strategas.

"Ericas buvo su mumis rūbinėje ir tai yra pati geriausia naujiena, kurios galime dabar tikėtis. Tai reiškia, kad jo reabilitacija vyksta sėkmingai. Jis suteikė daug džiaugsmo komandos draugams", - treneriui antrino Xavi.