"Ekranas" Europos lygoje susitiks su tituluočiausiu Rumunijos klubu © Eurofootball.lt
Panevėžio „Ekranas" UEFA Europos lygoje atrankos atkrintamojo etapo varžybose susitiks su tituluočiausiu Rumunijos klubu Bukarešto „Steaua".

„Steaua" klubas - 1986 metų Europos čempionų taurės laimėtojas ir 1989 metų finalininkas. Bukarešto komanda yra 23 kartus tapusi Rumunijos čempione. Praėjusį sezoną "Steaua" Rumunijos pirmenybėse užėmė trečiąją vietą.

„Turbūt šie metai lėmė mums tokius varžovus. Susipažinome su „Anderlecht", o dabar žaisime dar su vienu Europoje žinomu klubu, kuris turi turtingą istoriją. Rumunai žaidžia technišką ir greitą futbolą, su jais laukia sunkios rungtynės. Bet turime joms ruoštis ir iš anksto nesudėti ginklų. Tačiau suprantame, kad kelti didesnius tikslus šiai dvikovai bus sunku", - LFF.lt sakė „Ekrano" treneris Valdas Urbonas.

Panevėžio klubo kapitonas Ignas Dedura pripažino, kad burtai galėjo būti ir dar sudėtingesni, nes „Ekranui" taip pat galėjo tekti varžovai Vokietijos, Olandijos, Graikijos ir Ukrainos.

„Be abejo, varžovas yra stipresnis už mus, nėra ko slėpti. Bet šis variantas nėra blogiausias. Nemanau, kad „Steaua" stipresnė komanda už „Anderlecht". Tiesa, rumunų žaidimo stilius mums nėra parankus. Žinau, kad Lietuvos klubai nėra laimėję prieš Rumunijos klubus. Tačiau kodėl nepakeitus istorijos."

Pirmosios rungtynės turėtų būti žaidžiamos rugpjūčio 23 dieną Bukarešte, o atsakomosios - 30 dieną Vilniuje, LFF stadione.