Laszlo: turėjome laimėti - juk iššvaistėme pranašumą © Eurofootball.lt
Lietuvos rinktinės treneris Csaba Laszlo po lygiųjų su Slovakija tikino esąs patenkintas komandos žaidimu. Anot specialisto, lietuviai žaidė prieš galingą varžovą, tad lygiosios nėra blogas rezultatas, tačiau pagal mačo eigą šeimininkai galėjo švęsti pergalę.

"Iškovojome vieną tašką namuose, tačiau tai buvo rungtynės, kurias turėjome nesunkiai laimėti. Pirmavome 1-0, tačiau vėliau padarėme individualią klaidą. Visgi esame komanda, tad nekaltiname vieno futbolininko,- sakė vengras. - Slovakija individualiai yra stipri rinktinė, tačiau aš didžiuojuosi savo auklėtiniais, nes varžovai neturėjo labai gerų progų. Vienuolikė žaidė labai disciplinuotai.

"Kai įgijome kiekybinį pranašumą keliskart pavojingai smūgiavome: tą darė Mikoliūnas, Labukas, Šernas. Tad lygiosios prieš tokią komandą kaip Slovakija nėra blogai, bet esu šiek tiek nusiminęs, nes galėjome laimėti."

Ir pridūrė: "Turėdami kiekybinį pranašumą tikrai spaudėme varžovus, žaidimas vyko viena linkme. Žinoma, negalėjome pamesti galvos, nes slovakai turi pasaulinio lygio futbolininkų ir gali už tai nubausti. Kontroliavome žaidimą, bet nepavyko įmušti daugiau nei vieno įvarčio."

Šiame mače aikštėje nepasirodė veteranas Tomas Danilevičius. Tokį sprendimą trenerių štabas priėmė dėl futbolininko traumos, dėl kurios jis paliks rinktinės stovyklą.

"Danilevičius paskutinės treniruotės metu patyrė nedidelę raumens traumą. Kalbėjausi su juo, jis sakė, kad geriau liktų ant suolelio, nes negalės aikštėje būti 100 procentų pasirengęs. Nusprendėme, kad jis grįš į Italiją: turime mąstyti ir apie jo paties ateitį klube",- kalbėjo jis.

Laszlo matė šviesią nacionalinės ekipos perspektyvą: "Tai - nauja komanda. Turime patyrusių žaidėjų, tokių kaip broliai Česnauskiai, Žaliūkas, Šemberas ir kiti. Kiti - kur kas jaunesni. Gerai pasirodė Arvydas Novikovas, esu patenkintas jo žaidimu po keitimo. Manau, kad ateitis - šviesi. Tikiuosi, jog suteiksime šiai rinktinei naują veidą ir laimėsime ne vieną mačą iš aštuonių, kaip buvo anksčiau."

Rugsėjo 11 dieną Lietuvos ekipa keliauja į Graikiją, kur žais antrąsias atrankos ciklo rungtynes: "Dvikovoje Graikijoje lygiosios nebus blogas rezultatas. Tačiau sieksime pergalės."