Šemberas: "Vilniaus stadiono aikštė tinka nebent mėgėjams ir vaikams" © Eurofootball.lt
Lietuvos futbolo rinktinei nepavyko iškovoti pirmosios pergalės atrankos į 2014 metų pasaulio futbolo čempionatą rungtynėse. Antrajame kėlinyje kiekybinę persvarą turėję lietuviai buvo priversti tenkintis lygiosiomis 1:1 (1:1). Po rungtynių nepasitenkinimo rezultatu neslėpė gynėjas Deividas Šemberas.


„Žaidžiant namuose ir dar daugiau nei pusę kėlinio vienuolika prieš dešimt turėjome laimėti. Tačiau negalėjome kontroliuoti žaidimo eigos, negalėjome atlikti 5,7,10 rezultatyvių perdavimų ir sukurti pavojingų epizodų. Rungtynes vertinu labai blogai. Tokiose rungtynėse reikia iškovoti tris taškus, o mes iškovojome vos vieną“, - kalbėjo 34 metų rinktinės veteranas.

Futbolininkas negailėjo kritikos Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadiono dirbtinei aikštės dangai, ant kurios žaidėjai ne kartą klupo.

„Jei visi žaidėjai slidinėja, tai ne avalynėje problema. Bėda aikštėje, kuri nėra aukščiausios kokybės. Tai federacijos problema, kadangi tokio aukšto lygio rungtynėms tokia aikštė netinka.

Tai antros lygos ar mėgėjų lygos lygio aikštė, bet ne profesionalų. Aš žinau ką sakau, nes žinau ant kokių sintetinių aikščių reikia žaisti. Mėgėjams, vaikams tokia aikštė tinka, bet ne profesionalams“, - rėžė D. Šemberas.

Slovakijos rinktinės žaidimas futbolininko nenustebino, jis įsitikinęs, kad tokį rezultatą lėmė Lietuvos rinktinės nusiteikimas.

„Žinojome kaip slovakai žaidžia, tai gera komanda, turi gerų žaidėjų. Mes per mažai dėjome pastangų, kad laimėtume šias rungtynes, reikėjo dėti žymiai daugiau. Tada būtų buvę trys taškai. Per mažai pastangų ir per silpna kamuolio kontrolė, štai kas buvo“, - reziumavo futbolininkas.