Čempionų lygoje - milžinų dvikova © Eurofootball.lt
Šeichų valdomas „Manchester City” pabandys įkąsti futbolo aristokratui Madrido „Real” pirmosiose Čempionų lygos D grupės rungtynėse Ispanijoje šį vakarą.

Anglijos klubo šeimininku tapus šeichui Mansourui bin Zayedui Al Nahyanui, „Manchester City” žaidėjams pirkti per keturis pastaruosius sezonus išleido daugiau pinigų nei išsipūtusią piniginę turintis „Real” klubas.

Kad įsigytų tokius žaidėjus kaip Sergio Aguero, Davidas Silva, Mario Balotelli, Anglijos čempionai paklojo 442 mln. eurų – daugiau nei bet kuris kitas Europos klubas.

Titulais neprilygsta „Real”

Devynis kartus Čempionų lygą laimėjęs „Real” yra antras pagal išlaidas.

Dešimtojo titulo siekiantis karališkasis klubas išleido 428 mln. eurų naujiems žaidėjams, iš jų 94 mln. – Cristiano Ronaldo. Komandą anksčiau papildė Kaka, Karimas Benzema, o šiemet prisijungė Luka Modričius.

„Real” aršiausia varžovė Ispanijoje „Barcelona” pagal išlaidas yra trečia – 278 mln. eurų.

„Aišku, mes neturime tokios istorijos kaip Madrido „Real”, bet aš manau, jog keletą trofėjų jau iškovojęs „Manchester City” nori laimėti daugiau”, – prieš Čempionų lygos rungtynes Madride pareiškė Anglijos čempionų treneris Roberto Mancini.

Pateko į mirtininkų grupę

„Manchester City” ir „Real” pateko, regis, į stipriausią grupę šį sezoną. D grupėje taip pat žais Dortmundo „Borussia” ir Amsterdamo „Ajax” – Vokietijos ir Olandijos čempionai, kurie anksčiau yra laimėję Čempionų lygą.

Dabartiniai Anglijos ir Ispanijos čempionai susitinka pirmą kartą.

Praėjusį sezoną „Real” pasiekė Čempionų lygos pusfinalį, o „City” neiškopė iš grupės.

Rungtynėse Madrido „Bernabeu” stadione įvyks R.Mancini akistata su Jose Mourinho – žmogumi, kuris pakeitė jį Milano „Inter” klube prieš keletą metų.

Šie treneriai jau buvo susirėmę anksčiau, kai J.Mourinho treniruojama „Porto” ekipa pranoko R.Mancini treniruojamą Romos „Lazio” bendru rezultatu 4:1 UEFA taurės turnyro pusfinalyje 2002–2003 metų sezoną.

Blankiai startavo Ispanijoje

„Real” komanda Čempionų lygą pradeda po kelių prastų rungtynių Ispanijos pirmenybėse: Madrido futbolininkai iškovojo tiktai 4 taškus per 4 mačus ir jau 8 taškais atsilieka nuo Barselonos ekipos.

J.Mourinho griežtai kritikavo savo žaidėjus po šeštadienį pralaimėtų rungtynių 0:1 Sevilijoje. Portugalo teigimu, kai kuriems futbolininkams trūko nusiteikimo ir pralaimėjimas buvo pelnytas.

Anglijoje ketvirtoje vietoje žengianti „Manchester City” komanda šeštadienį 1:1 sužaidė su „Stoke City”, bet lygiosios nesugadino nuotaikos laukiant starto Čempionų lygoje.

„Klubas sunkiai dirba, kad galėtų varžytis su geriausiais Europoje, – sakė Mančesterio klubo strategijos vadovas Patrickas Vieira. – Praėjęs sezonas buvo nuostabus, o kartą paragavus ko nors skanaus, norisi pakartoti tai dar kartą.”