G.Buffonas: Čempionų lygoje už "Juventus" stipresnės yra vos 3-4 komandos © Eurofootball.lt
Labiau simbolinio sugrįžimo į UEFA Čempionų lygą Turino "Juventus" negalėjo tikėtis.

Po dvejų metų pertraukos žaisti stipriausiame Senojo žemyno futbolo turnyre iškovoję Antonio Contes auklėtiniai surems ginklus su dabartiniais Europos čempionais Londono "Chelsea".

Rungtynės vyks pilnutėliame "mėlynųjų" "Stamford Bridge" stadione.

"Praėjęs sezonas mums suteikė daugiau pasitikėjimo savo jėgomis ir suteikė galimybę vėl žaisti Čempionų lygoje. Manau, kad už mus stipresnės yra vos 3-4 komandos, o paskui jas seka grupė vienodo pajėgumo klubų, kuriai priklausome ir mes. Privalome įrodyti, kad sugebame žaisti tokiame lygyje", - kalbėjo Turino ekipos vartų sargas Gianluigi Buffonas.

Futbolo ekspertai prieš šias rungtynes neturi vieningos nuomonės dėl galimos mačo pabaigos. Vieni teigia, kad daugiau šansų laimėti turi "Chelsea", kiti favoritais įvardija "Juventus", o taip pat nemaža dalis kalba apie tikėtinas lygiąsias.

Vyriausiasis Londono ekipos treneris Roberto Di Matteo prieš rungtynes surengtoje spaudos konferencijoje negailėjo komplimentų Italijos čempionams bei žadėjo neleisti "Juventus" futbolininkams aikštėje diktuoti savo sąlygų.

Taigi, kuo bus pažymėtas "Juventus" sugrįžimas į Čempionų lygą? Ar pavyks R.Di Matteo ištesėti savo pažadą? Visi atsakymai šiandien 21:45 val. Lietuvos laiku.

Abu klubai per visą savo gyvavimo istoriją ginklus suremė tik du kartus.

2008 - 2009 m. sezone "Juventus" ir "Chelsea" jėgas išmėgino UEFA Čempionų lygos šešioliktfinalyje. Pirmasis mačas "Stamford Bridge" aikštėje baigėsi "mėlynųjų" pergale 1-0. Tąkart nugalėtojų gretose pasžymėjo puolėjas Didier Drogba.

Atsakomosios rungtynės Turine baigėsi lygiosiomis 2-2. "Juventus" gretose pasižymėjo Vincenzo Iaquinta ir Alessandro Del Piero, o varžovams įvarčius pelnė saugas Michaelis Essienas bei 83 minutę rezultatą išlygino jau minėtas D.Drogba.

Ar žinai, kad...

..."Juventus" vartų sargui Gianluigi Buffonui mačas su "Chelsea" bus jau 400-asis vilkint juodai baltus marškinėlius.

...praėjusią vasarą "Chelsea" naujiems žaidėjams įsigyti nepagailėjo daugiau nei 100 milijonų eurų, tuo tarpu "Juventus" išleido perpus mažiau.

..."mėlynieji" Čempionų lygos grupių etapuose žaidė 9 kartus, iš kurių 7 baigė kaip grupės nugalėtojai.

...praėjusį sezoną "Chelsea" įmušę 17 įvarčių ir praleidę vos du laimėjo visas šešias savo aikštėje žaistas Čempionų lygos rungtynes.

..."Juventus" ir Dortmundo "Borussia" yra vieninteliai Europos klubai, kuriems pavyko laimėti Čempionų lygos finalą savo aikštėje.

...praėjusiame sezone "Chelsea" futbolininkai liko šešti Anglijos "Premier" lygoje.

...vyriausiasis "mėlynųjų" treneris Roberto Di Matteo yra geras "Juventus" stratego Antonio Contes draugas.

...nuo 1993 iki 1996 m. Romos "Lazio" garbę gynęs R.Di Matteo 1995 m. gegužės 7 d. pasižymėjo 3-0 pasibaigusiame mače prieš "Juventus".