Karštojo savaitgalio metu - ypatingi „Tonybet“ pasiūlymai © Eurofootball.lt
Šį savaitgalį Ispanijos futbolo čempionato turą karūnuos Madrido derbis. Vokietijoje susitiks saldi porelė – Miuncheno „Bayern“ ir Dortmundo „Borussia“. Tuo tarpu Olandijos čempionato turą papuoš bene tituluočiausių šalies klubų akistata tarp „Ajax“ ir PSV klubų. Apžvelgiame būsimų varžovų perspektyvas ir pateikiame „TonyBet“ bukmekerių nustatytus koeficientus.

Madrido „Real“ – 1,47 / Lygiosios – 4,75 / Madrido „Atletico“ – 6,20

Praeito sezono Ispanijos čempionato nugalėtojas Madrido „Real“ nuo amžinų varžovų „Barcelona“ futbolininkų atsilieka 11 taškų, o nuo kito sostinės klubo „Atletico“ - aštuoniais. Šiose rungtynėse karališkąjį klubą tenkins tik pergalė, nes po dar vieno kluptelėjimo, titulo lenktynėse, atsidurs tolimame užnugaryje.

Madrido „Real“ dar neįpusėjus šiam sezonui prarado tiek taškų kiek beveik per visą praeitą sezoną – 13. Žinoma, ilgame kelyje kluptelėjimų neišvengia net ir stipriausi, tačiau lyderių dvejetas kol kas žygiuoja taip užtikrintai, kad norint panaikinti 11 taškų deficitą gali nepakakti viso šio sezono. Įspūdinga karjera galintis pasigirti treneris Jose Mourinho taip pat neišvengia kritikos strėlių, tačiau pergalė miesto derbyje, be abejonės, užglaistytų kritikos laviną. Vienas geriausių pasaulio futbolininkų, C.Ronaldo žino kaip nugalėti ir darys viską, kad pasiektų bent 13ą šio sezono taiklų smūgį.

Madrido „Atletico“ šiemet nusprendė, kad gana tūnoti Ispanijos elito šešėlyje. Kol kas viskas klojasi kaip iš pypkės - per 13 turų prarasti vos keturi taškai atrodo fantastiškai lyginant su dominuojančios Madrido komandos pasiekimais. UEFA Europos taurės laimėtojai miglotai pamena paskutinį sykį, kai šventė pergalę miesto derbyje, juk paskutinį kartą taip nutiko dar 1999 metais, tačiau dabartinė komanda yra daugiau nei pasirengus mesti iššūkį karališkajam klubui. Pavojingiausias „Atletico“ ginklas – Falcao, kuris rezultatyviausių „Primera“ žaidėjų sąraše yra trečias su 11 įvarčių.

Praeitame sezone Madrido „Real“ įrodė, kad yra numeris vienas ne tik Ispanijoje, tačiau ir mieste laimėjęs abu derbius vienodais rezultatais 4-1. Įdomu ar istorija pasikeis šį šeštadienį. Jeigu rungtynės baigsis nulinėmis lygiosiomis šioms rungtynėms taikomas specialus - sąlyginis statymas!

* * *

Miuncheno „Bayern“ – 1,80 / Lygiosios – 3,70 / Dortmundo „Borussia“ – 4,40

Šiemet super taurės mūšyje Miuncheno „Bayern“ nutraukė praeitus du sezonus trukusį Dortmundo „Borussia“ komandos dominavimą tarpusavio mūšiuose. Intriga dėl titulo po 14 turų kabo ant plauko, kadangi Dortmundo ekipa atsilieka jau 11 taškų nuo Vokietijos čempionato lyderių.

Neabejotinai didelis spaudimas slėgs Miuncheno „Bayern“ ekipą šiose rungtynėse. Pernai situacija buvo panaši – visiškas dominavimas šalies čempionate, patogi aštuonių taškų persvara prieš artimiausius persekiotojus, tačiau staiga ta persvara ėmė ir ištirpo. Tiesa, nedidelis skirtumas - dabar pranašumas jau siekia dešimt taškų, tačiau būsimas priešininkas – ekipa, kuri laimėjo keturis paskutinius tarpusavio susitikimus Vokietijos čempionate. Miuncheno komanda visais laikais gali pasigirti savo puolėjų rezultatyvumu, neatsitiktinai šiemet Mario Mandžuličius su 9 tiksliais smūgiais yra rezultatviausių žaidėjų viršūnėje.

Dortmundo „Borussia“ tiek pagal puolimą, tiek pagal gynybą yra antra, tačiau bėda, kad būtent būsimi varžovai viską šiemet daro šiek tiek geriau. Kita vertus, akivaizdžiai komandos žaidimas įgauną pagreitį, kadangi paskutinis pralaimėjimas Vokietijos čempionate patirtas prieš šešis turus. Pralaimėjimas šiose rungtynėse sumažins Vokietijos čempionų galimybes apginti titulą beveik iki minimumo, taigi dabar bus pats laikas mesti visus kozirius į „Miuncheno Allianz“ stadioną.

Rungtynės tarp Miuncheno „Bayern“ ir Dortmundo „Borussia“ puošia Vokietijos futbolo čempionatą jau eilę metų, tad neatsitiktinai šiam mačui priskirtas sąlyginis statymas.

„Ajax“ – 2,45 / Lygiosios – 3,45 / Eindhoveno PSV – 2,70

Abu tituluočiausi Olandijos futbolo klubai - „Ajax“ bei Eindhoveno PSV susikaus šeštadienį. Šiemet komandos susitiko Super taurės mače, tuomet pranašesnė buvo Eindhoveno ekipa.

„Ajax“ laimėjo du paskutinius šalies čempionatus, todėl jų tikrai netenkina dabartinė ketvirta vieta. Prieš principines rungtynes Amsterdamo klubas iškovojo tris pergales iš eilės ir yra pasirengęs priimti lyderių iššūkį. Tiesa, blaškyti dėmesį gali antradienį laukiantis mūšis su Madrido „Real“ UEFA Čempionų lygoje po kurio paaiškės, ar „Ajax“ sugebės užimti trečiąją vietą grupėje ir pratęsti sezoną tarptautiniame fronte. Šiuo metu komanda yra antra pagal rezultatyvumą šalies čempionate, tačiau nei vienas žaidėjas neišsiskiria.

Praeitą savaitę „Vitesse“ pristabdė Eindhoveno PSV uraganišką žaidimą, o dabar laukia ne ką lengvesnis iššūkis – dar vienas pralaimėjimas gali kainuoti pirmąją vietą Olandijos čempionate. Neverta pamiršti, kad po praeito pralaimėjimo penktajame ture sekė aštuonių pergalių iš eilės serija – tai tikrai suteiks papildomo pasitikėjimo savo jėgomis PSV klubui. Be to komanda vidutiniškai pelno po 3,5 įvarčio per rungtynes – tokį uraganišką puolimą pristabdyti du kartus iš eilės iš ties sunkai tikėtina.

Šeimininkai yra nežymūs dvikovos favoritai, kadangi pastaruoju metu žaidžia tiesiog puikiai, o PSV pralaimėjo jau tris kartus šį sezoną, pastarąjį sykį praeitą savaitgalį. Šiam susitikimui taip pat taikomas sąlyginis statymas.