O.W.Tabarezas: toks "Barcos" stilius negimė per vienerius metus © Eurofootball.lt
Urugvajaus nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris įsitikinęs, kad dabartinė "Barcelona" yra geriausia visų laikų futbolo komanda.

65 metų strategui didžiausią įspūdį palieka kolektyviniai Katalonijos ekipos žaidėjų veiksmai aikštėje.

"Dabartinė "Barcelona" stebina daugelį. Ta komanda žaidžia pritrenkiantį futbolą, o jos propaguojamas žaidimo stilius be jokios abejonės yra geriausias, kokį tik man teko matyti", - pažymėjo Oscaras Washingtonas Tabarezas, čia pat pridūręs, jog daugelis ekipų mėgina kopijuoti katalonų žaidimo schemas, tačiau niekam to iki galo taip ir nepavyksta padaryti tobulai.

"Manau, kad kopijuoti "Barcos" braižą yra beviltiška. Kiekviena komanda turi atrasti tai, kas jai tinka labiausiai. Kiekvienas treneris turi savo stilių, kiekviena federacija - savo strategiją. "Barcelona" stilius neatsirado staiga, tai kurta ne vienerius ir ne dvejus metus. Jį diegė kantrūs ir puikiai savo darbą išmanantys žmonės", - pažymėjo Urugvajaus rinktinės vairininkas.

"Nėra lengva praeiti pro parduotuvės vitriną, kurioje kabo tavo taip geidžiamas kostiumas, ir jo neįsigyti. Futbole viskas yra šiek tiek kitaip", - taip vaizdingai O. W. Tabarezas apibūdino "Barcelona" stilių mėgdžioti mėginančias komandas.