A.Conte: prieš metus Llorente nė nebūtų pažiūrėjęs į mūsų pusę © Eurofootball.lt
Vyriausiasis Turino "Juventus" treneris Antonio Conte atsakinėjo į įvairius žurnalistų klausimus pirmoje šiais metais surengtoje spaudos konferencijoje.

Šeštadieno popietę įvykusiame susitikime su įvairių Italijos sporto dienraščių atstovais strategas kalbėjo apie šio sezono savo ekipos tikslus bei neišvengė klausimų apie žaidėjų rinką.

"Po žiemos pertraukos visuomet nežinai, ko tikėtis aikštėje. Nepaisant to, mes puikiai padirbėjome per pastarasias dienas", - teigė strategas.

"Laimėję Italijos čempionatą ir taurę įrodytume, jog dirbame ties stipriu projektu. Iš savo akiračio neturėtume paleisti ir Čempionų lygos, tačiau mums reikia išlikti kantriems ir susikoncentruoti ties komandos progresu".

Sekmadienį 16:00 val. Lietuvos laiku italo vadovaujama Turino ekipa tęs kovas "Serie A" pirmenybėse ir savo aikštėje priims šį sezoną stringančią Genujos "Sampdoria" vienuolikę. "Juventus" negalės dėl kortelių diskvalifikuotas gynėjas Stephanas Lichtsteineris bei traumas besigydantys Giorgio Chiellini, Nicklas Bendtneris ir Simone Pepe.

"Jie turi puikiai sustyguotą komandą, kuri nėra pratusi prie tokių žemų pozicijų. Turime neprarasti budrumo, tačiau esame pilnai pasiruoše šioms rungtynėms. Mirko Vučiničius jaučiasi žymiai geriau. Atidžiai stebime jo fizinę kondiciją, tačiau jis galės rytoj išbėgti į aikštę".

Per šį žiemos perėjimų langą Turino ekipos gretas papildė nuomos pagrindais atvykęs Bergamo "Atalanta" klbui priklausantis gynėjas Federico Peluso. Paklaustas apie kitus sausio mėnesio potencialius pirkinius A. Conte išliko paslaptingas.

"Atsiradus šansui įsigyti daugiau žaidėjų klubas padarys savo darbą. Aš labai pasitikiu mūsų komanda, todėl sausį niekas neišvyks. Peluso? Jis gali žaisti keliose pozicijose, todėl nesuklydome jį įsigiję".

"Juventus" vairininkas spaudos konferencijos pabaigoje neišvengė klausimų apie Šanchajaus "Šenhua" puolėją Didier Drogbą bei Bilbao "Athletic" atakų lyderį Fernando Llorente.

"Teko ne kartą spaudoje skaityti apie Drogba, tačiau iš klubo nesulaukiau jokių žinių apie tai ir aš pats dėl jo nedaviau jokių užklausų. Privalome atsižvelgti į perėjimo finansinę pusę. Pirkinys turi būti protingas ir nebrangus".

"Tuo tarpu Llorente yra Ispanijos nacionalinės rinktinės žaidėjas, kurio žaidimas Bilbao "Athletic" ekipoje kalba pats už save. Galimybė jį turėti savo komandoje yra labai viliojanti. Būtų tiesiog puiku, jeigu galėtume pasiūlyti kontraktą nieko laisvuoju agentu tapusiam žaidėjui, kurį jis sutiktų pasirašyti".

"Galiu patikinti, kad prieš metus Llorente nė nebūtų pažiūrėjęs į mūsų pusę, tačiau dabar vėl sugrįžome tarp stipriausių ir tapome patrauklus klubas aukšto kalibro žaidėjams. Ar būčiau nustebintas, jeigu Llorente atvyktų sausį? Taip, nes jis yra "Athletic" žaidėjas", - pažymėjo A. Conte.