"Man Utd" vertė peržengė 3 milijardų dolerių ribą © Eurofootball.lt
"Manchester United" tapo pirmąja pasaulyje sporto komanda, kurios vertė pasiekė 3 milijardų dolerių ribą. Dėl akcijų kainos kilimo "raudonųjų velnių" rinkos kaina šoktelėjo iki 3,3 mlrd. dolerių, skelbia įtakingas žurnalas "Forbes".

"Man Utd" daugiau nei vienu milijardu dolerių lenkia antroje vietoje esantį amerikietiško futbolo klubą Dalaso "Cowboys", įvertintą 2,1 mlrd. dolerių.

"Man Utd" akcijos buvo pradėtos pardavinėti už 14 dolerių, o šiuo metu jų kaina siekia beveik 17 dolerių už vieną akciją. Tai lemia didžiulį "United" savininkų - Glazerių šeimos bei milijardieriaus investuotojo George'o Soroso, kuris yra 22-as turtingiausių pasaulio žmonių sąraše ir turi įsigijęs 7,5% vertės "Man Utd" akcijų paketą, turto padidėjimą.

Komercinės sutartys su Japonijos ir Kinijos kompanijomis, pilnas "MU" televizijos perpirkimas iš "Sky", patekimas į UEFA Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas, lyderių pozicija Anglijos čempionate ir nauja "Premier" lygos sutartis dėl rungtynių transliacijų lėmė "Man Utd" akcijų kainos kilimą.

Rugpjūtį Glazeriai pardavė pradinį 10% akcijų paketą, tačiau "United" vicepirmininkas Edas Woodwardas teigia, jog jie nesiruošia parduoti "Man Utd" klubo dar "daug, daug metų".