UCL: "Real" eliminavo arbitro nuskriaustą "Man Utd" ekipą (FOTO, MAČŲ VIDEO) © Eurofootball.lt
Antradienį vakare visas pasaulis sustojo ir stebėjo UEFA Čempionų lygos atsakomąsias aštuntfinalio rungtynes tarp "Manchester United" ir Madrido "Real" ekipų.

Dvikovą "Old Trafford" stadione, kurią galima padalinti į dvi dalis - prieš ir po kontroversiško teisėjo sprendimo, - rezultatu 2-1 laimėjo Ispanijos klubas ir iškovojo kelialapį į kitą etapą.

Primename, jog pirmasis futbolo gigantų mūšis baigėsi lygiosiomis 1-1.


"Real" futbolininkų džiaugsmas. (AP noutr.)

Pirmajame kėlinyje kamuolį daugiau laiko kontroliavo svečiai, tačiau žaidimo gijas savo rankose turėjo "raudonieji velniai", kurie nepasinaudojo dviem puikiais šansais įsiveržti į priekį - 21 minutę po pakelto kampinio Nemanjos Vidičiaus smūgis atsimušė į virpstą, o dar už 12 minučių dvigubą Robino van Persie ir Danny Welbecko bandymą atrėmė traumuotą Ikerą Casillasą pavaduojantis Diego Lopezas.

Antroji susitikimo dalis

Pasiteisinęs keitimas. (AFP nuotr.)

nelaimingai prasidėjo Sergio Ramosui - Ispanijos rinktinės gynėjas pasiuntė kamuolį į savų vartų tinklą.

Esminis mačo lūžis įvyko 56 minutę, kuomet Nani neapdairiai atvira koja "įvažiavo" į Alvaro Arbeloa šonkaulius, o arbitras Cuneytas Cakiras daugelio nuostabai ir Sero Alexo Fergusono dideliam pasipiktinimui parodė raudoną kortelę traumą dar bandžiusiam suvaidinti krašto saugui.

Likę mažumoje šeimininkai užsidarė baudos aikštelėje, o "Real" rezgė pavojingus išpuolius. Vieno iš jų negalėjo atremti ir Davidas de Gea - įspūdingas po keitimo pasirodžiusio Luka Modričiaus šūvis 66 minutę iš už baudos aikštelės ribų nepaliko galimybių vartininkui.


Neilgai teko laukti ir nokauto, mat dar už trijų minučių po puikios Mesuto Ozilo ir Gonzalo Higuaino kombinacijos pastarasis atliko aštrų perdavimą, kurį "uždarė" įvarčio prieš savo buvusį klubą nešventęs Cristiano Ronaldo - 2-1.

Per likusį laiką "karališkojo" klubo kontratakos tikslo nepasiekė, o Fergusono viltys, jog po keitimo į aikštę žengę futbolininkai sugebės kažką pakeisti, atsimušė į nuostabias rungtynes sužaidusį "Real" vartų sargą Lopezą.

Jose Mourinho "Old Trafford" stadioną paliko be didesnių emocijų, o jo ilgaamžiui oponentui teliko pagrūmoti pirštu teisėjui iš Turkijos.


Fergusonas grūmoja teisėjui. (AFP noutr.)

Kitoje akistatoje po lygiųjų 2-2 Ukrainoje Dortmundo "Borussia" savų žiūrovų akivaizdoje 3-0 sutriuškino Donecko "Shakhtar" vienuolikę ir taip pat keliauja į prestižiškiausio Senojo žemyno futbolo turnyro ketvirtfinalį.

Rezultatai:
(paryškinta komanda pateko į kitą etapą)

"Man Utd" 1 - 2 Madrido "Real"
(pirmas mačas 1 - 1, bendras rezultatas 2 - 3)
48' [1 - 0] S. Ramos (į savus vartus)
66' [1 - 1] L. Modric
69' [1 - 2] C. Ronaldo

56' iš aikštės pašalintas Nani ("Man Utd")



Dortmundo "Borussia" 3 - 0 Donecko "Shakhtar"
(pirmas mačas 2 - 2, bendras rezultatas 5 - 2)
31' [1 - 0] S.F. Augusto
37' [2 - 0] M. Gotze
59' [3 - 0] J. Blaszczykowski