Fergusonas: Rooney suprato, kodėl nežaidė prieš "Real", ir lieka Mančesteryje © Eurofootball.lt
Seras Aleksas Fergusonas suskubo paneigti kalbas, kad šią vasarą "Man Utd" klubas ketina parduoti puolėją Wayne'ą Rooney.

27 metų futbolininkas nepasirodė startinėje sudėtyje lemiamame Čempionų lygos aštuntfinalio mače prieš Madrido "Real". Be to, vis dažniau atsiduria ant atsarginių žaidėjų suolelio, užleisdamas vietą atakos smaigalyje Robinui van Persie.

"Wayne'as rungtyniaus šioje komandoje ir kitą sezoną. Turite mano žodį šiuo klausimu",- sakė treneris Fergusonas. - Jokių neaiškumų mūsų santykiuose su Rooney nėra. Skelbti, kad mes nesikalbame, yra nesąmonė. Jis suprato priežastis, dėl kurių priimti atitinkami sprendimai. Taktiškai pasielgėme teisingai - tą pavyksta padaryti ne visada, bet Čempionų lygos atveju pataikėme.

"Danny Welbeckas buvo tinkamiausias futbolininkas dvigubam vaidmeniui aikštėje, kadangi turėjome sukliudyti Xabi Alonso kontroliuoti mačo eigą. Be to, žinoma, jis turėjo prisidėti atakuojant. Nerungtyniavo ir Shinji Kagawa, kuris prieš tai buvo pelnęs tris įvarčius, tad maniau, kad daugiau kritikos bus dėl šio sprendimo."

Apie kontraversišką raudoną kortelę, kurią teisėjas parodė Nani, Fergusonas lakoniškai teigė: "Tai buvo trečias mačas, kuriame mūsų iškritimą iš turnyro nulėmė teisėjas. Nėra lengva su tuo susitaikyti."