5 įdomiausios artėjančios savaitės rungtynės © Eurofootball.lt
Nacionaliniuose čempionatuose prasideda lemiamos kovos dėl galimybės kitą sezoną rungtyniauti UEFA Čempionų bei Europos lygose, kuriose šiuo metu vyksta aštuntfinalio mačai ir vietos klysti paprasčiausiai nėra. Praeitą savaitę po konraversiško teisėjo sprendimo iš Čempionų lygos pasitraukė „Manchester United“, o šią savaitę panašus likimas gali ištikti ir galingąją „Barcelona“ komandą.

2013.03.10, sekmadienis
Anglijos „Premier” lyga

18:00 val. „Liverpool“ – Londono „Tottenham Hotspur“
Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Liverpool“ – 4 pergalės ir 1 lygiosios; „Tottenham Hotspur“ – 3 pergalės ir 2 lygiosios.
Londono „Tottenham Hotspur“ yra įsitvirtinęs trečioje „Premier“ lygos pozicijoje ir neveltui. Komanda nepralaimi jau 12 rungtynių iš eilės, o UEFA Europos lygoje šią savaitę įspūdingai sutriuškino Milano „Inter“ 3:0 ir turi labai gerus šansus prasibrauti į kitą etapą.
Tuo tarpu „Liverpool“ buvo labai arti savo tikslo įveikiant Sankt Peterburgo „Zenit“, tačiau dėka svečiuose įmušto įvarčio į kitą etapą pateko Rusijos klubas. Nepaisant šios nesėkmės, „Liverpool“ žaidimas teikia teigiamų vilčių klubo savininkams ir sirgaliams. Komanda laimėjo pastarąsias 2 lygos rungtynes bendru rezultatu 9:0 ir, atrodo, surado savo receptą, kaip reikia mušti įvarčius. Fantastišką formą šiuo metu demonstruoja urugvajietis Luizas Suarezas, kurio sąskaitoje šį sezoną jau 21 tikslus smūgis, o prie jo puikiai dera iš Londono „Chelsea“ įsigytas Danielis Sturridge‘as.
Turbūt niekam nereikia įrodynėti, kad namų komanda bus aistringai palaikoma vietos sirgalių, nes pergalė prieš „Tottenham Hotspur“ dar labiau sustiprintų viltis, kad Liverpulio komanda kitais metais žais Čempionų lygoje.

2013.03.10, sekmadienis
Anglijos FA taurė, ketvirtfinalis

18:30 val. „Manchester United“ – Londono „Chelsea“
„Raudonieji velniai“ bus tikrai raudoni iš pykčio dėl, jų nuomone, nesuvokiamo teisėjo sprendimo UEFA Čempionų lygos rungtynėse prieš Madrido „Real“ iš aikštės išvyti portugalą Nani ir gali būti, kad išlies savo nepasitenkinimą ant Londono „Chelsea“.
„Chelsea“ savo ruožtu UEFA Europos lygoje išvykoje sensacingai 0:1 nusileido Bukarešto „Steaua“ ir taip pat turėtų būti pakankamai supykę. Tik galbūt labiau ant savęs nei ant teisėjo. Įdomu pažymėti, kad Londono klubas Anglijos FA taurės varžybose paskutinį kartą „Old Trafford“ stadione yra pasižymėjęs 1963 metais.
„Raudonųjų velnių“ startiniame vienuoliktuke turėtų pasirodyti Wayne‘as Rooney, netikėtai sero Alekso Fergusono sprendimu likęs ant atsarginių suolelio rungtynėse prieš „Real“. Taip pat rungtynes turėtų pradėti „hat-tricką“ mače su „Norwich“ atlikęs japonas Shinji Kagawa.

2013.03.12, antradienis
UEFA Čempionų lyga, aštuntfinalis

21:45 val. „Barcelona“ – „Milan“
„Barcelona“ komandai šios rungtynės yra turbūt svarbiausios šį sezoną. Žaidėjai ne kartą yra minėję, jog Ispanijos karaliaus taurė („Copa del Rey“) nėra klubo prioritetas, o „La Liga“ katalonai yra gerokai atsiplėšę nuo artimiausių persekiotojų ir greičiausiai iškovos eilinį Ispanijos čempionų titulą. Kur kas sunkiau klubui sekasi UEFA Čempionų lygoje, kur „Barcelona“ turės labai pasistengti, kad išvengtų iškritimo iš šių varžybų. Prieš dvi savaites Milane, ispanai negalėjo atrasti rakto, prasibrauti pro šeimininkų gynybą. Tiesa, pastaroji buvo ypač tanki, bet to buvo galima ir tikėtis.
Nepažistamai blankiai atrodė argentinietis Lionelis Messi, kuris nė karto nepataikė į vartų stačiakampį. O taip žaidžiant tikėtis laimėti yra tiesiog naivu. Aišku, šiuo atveju turime pagirti „Milan“ ekipa, kuri žaidė labai drausmingai ir puikiai laikėsi trenerio nurodytos taktikos – susikoncentruoti į gynybą ir žaibiškai kontratakuoti.
Galima net neabejoti, kad identišką taktiką Milano komanda taikys ir antradienio rungtynėse Barselonoje. Ar pavyks „Barcai“ įveikti geležinę „Milan“ gynybos sieną, pamatysime jau kitą savaitę.

2013.03.14, ketvirtadienis

19:00 val. Sankt Peterburgo „Zenit“ – „Basel“
Šveicarijos „Basel“ pirmose UEFA Europos lygos rungtynėse su Sankt Peterburgo „Zenit“ žaidė žymiai geriau nei svečiai iš Rusijos ir pasiekė pergalę 2:0. Blankoką „Zenit“ pasirodymą galima pateisinti tuo, kad Rusijos „Premier“ lyga startuoja tik šį savaitgalį, tad sunku tikėtis, kad komanda prieš sezoną demonstruotų savo geriausią formą.
Naudinga treniruote Rusijos klubui turėtų tapti sekmadienį įvyksiančios pirmojo turo rungtynės prieš Kazanės „Rubin“.
Rezultatas 0:2 nėra beviltiškas, bet įveikti šveicarus, netgi žaidžiant namuose, bus nelengva, nes „Basel“ žaidžia komandinį žaidimą, žaidėjai puikiai supranta vienas kitą, ko nepasakysi apie „Zenit“, kurio bėdos dažniausiai ir būna dėl tarpusavio nesutarimų.

22:05 val. Londono „Chelsea“ – Bukarešto „Steaua“
Bukarešto „Steaua“ pasiekė istorinę pergalę namie įveikdami Londono „Chelsea“ ir tikisi, kad minimalios pergalės 1:0 pakaks prasibrauti į kitą etapą. Su tuo kategoriškai nesutinka „mėlynųjų“ vartininkas Petras Čechas, kuris žada revanšą Londone ir yra įsitikinęs, kad „Chelsea“ namuose atrodys žymiai geriau.
Verta pažymėti, kad rumunai, be minėto įvarčio, kuris buvo įmuštas po 11 metrų baudinio, progų sukūrė išties nedaug. „Chelsea“, nors ir turėjo daugiau šansų pasižymėti, nuolat klimpo „Steaua“ gynybos gniaužtuose ir niekaip negalėjo atrasti savojo žaidimo. Įvartis svečiuose būtų žymiai palengvinęs ekipos užduotį patekti į kitą etapą. Dabar namuose belieka išnaudoti susikurtas progas ir nepraleisti įvarčio.