J.Roura: negalvokite, kad mums bus lengva prieš PSG © Eurofootball.lt
„Tie, kurie galvoja, kad bus viskas paprasta – labai klysta“, – prieš šiandienos Čempionų lygos ketvirtfinalio dvikovą su Paryžiaus „Saint-Germain“ klubu sako „Barcelonos“ komandos antrasis treneris Jordi Roura. Taip pat jis priduria, jog tai, kaip ekipa pasirodė aštuntfinalyje prieš „Milan“, yra pavyzdys, kaip nereikia žaisti, – rašo marca.com

„Aštuntfinalio susitikimas mums rodo, ko reikia stengtis išvengti. Nebuvome tokie, kokie turėjome būti. Ir tai tik parodo, kad Čempionų lygoje yra aukščiausias sudėtingumo lygis, negalime sau leisti nė sekundei atsipalaiduoti ir nebūti 100 proc. pasiruošusiems, – sako J.Roura. Jo teigimu, antradienio rungtynėse vienuolikė turi būti itin susikoncentravusi ir pasiruošusi kovoti. Tokiu atveju „Barcelona“ turi galimybių švęsti pergalę. „Milano komanda visada sudaro sunkumų. Tas pats laukia ir su PSG“, – tikina treneris.

„Mūsų priešininkai – ekipa, kurioje žaidžia Javieras Pastore, Ezequielis Lavezzi ar Zlatanas Ibrahimovičius... Jei kas nors galvoja, kad bus lengva – klysta. Tai didi komanda, kuri tikisi Čempionų lygoje nužygiuoti toli“, – gerų žodžių prancūzų vienuolikei negaili katalonas. Jo manymu, stipriausia prancūzų vieta – strategija.

Šiandienos susitikimui vadovaus pagrindinis „Barcelonos“ vairininkas Tito Vilanova, o J.Roura sėdės ant suoliuko. „Po itin sudėtingo laikotarpio pamažu viskas grįžta į savo vėžes“, – sako jis.

Paklaustas, ar startinėje sudėtyje bus galima išvysti puolėją Cristianą Tello, antrasis komandos treneris tokios galimybės nepaneigė. Vis dėl to galutinė sudėtis paaiškės po paskutinės treniruotės prieš varžybas.

Katalonas gyrė PSG klubą, sudarytą „iš mokėjimo čekių“, kuriame gausų brangių žaidėjų, bet to nepakanka, kad būtų pasiekti geri rezultatai. „Futbolas nėra matematika, dėl to jis toks žavus. Jei neturi pinigų – negali nusipirkti žaidėjų, jei turi – tai tau suteikia daugiau galimybių, nors pergalių negarantuoja. Tam, kad „mokėjimo čekiai“ suveiktų, reikia, kad brangiai kainuojantys futbolininkai sugebėtų gerai žaisti kartu“, – sako J.Roura.