Drama Paryžiuje baigėsi lygiosiomis, "Bayern" įrodė pranašumą prieš "Juventus" (MAČŲ VIDEO) © Eurofootball.lt
Antradienį vakare dvejomis rungtynėmis prasidėjo UEFA Čempionų lygos ketvirtfinaliai - PSG savų žiūrovų akivaizdoje paskutinėmis sekundėmis išplėšė lygiąsias 2-2 su "Barcelona", o Miuncheno "Bayern" namuose rezultatu 2-0 pranoko Turino "Juventus" vienuolikę.

Paryžiaus komandos treneris Carlo Ancelotti jau nuo pirmųjų mačo minučių nepabūgo į startinę sudėtį išleisti veterano saugo Davido Beckhamo.

Sprendimas, ko gero, pasiteisino, mat pradžioje šeimininkai buvo pavojingesni ir jau ketvirtąją minutę Ezequielis Lavezzi pataikė į virpstą.

Vis dėlto pirmieji pasižymėjo katalonai, kuomet 38 minutę po įstabaus Dani Alveso perdavimo kamuolį į Salvatore'o Sirigu ginamų vartų tinklą pasiuntė Lionelis Messi.

Tai buvo 59 argentiniečio įvartis prestižiškiausiame Senojo žemyno turnyre ir paskutinis šį vakarą - puolėjas dėl pakinklinės sausgyslės traumos po pertraukos aikštėje nepasirodė.

PSG atsako teko laukti beveik kėlinį - Zlatanas Ibrahimovičius pirmasis suskubo prie dar kartą nuo virpsto atšokusio kamuolio ir atstatė susitikimo pusiausvyrą.

Lieka tik stebėtis, kaip netoliese bei puikiose pozicijose buvę arbitrai neužfiksavo akivaizdžios Švedijos nacionalinės rinktinės nario nuošalės.

Atrodė, jog "Barcelona" išplėš pergalę, kai Sirigu baudos aikštelėje pargriovė Alexį Sanchezą, o 11 metrų baudinį realizavo Xavi, tačiau laikrodžiui skaičiuojant paskutines sekundes komandos nuo Blaise Matuidi šūvio neišgelbėjo Victoras Valdesas.

Kitoje dvikovoje tarp Vokietijos "Bundesliga" ir Italijos "Serie A" pirmenybių lyderių savoje "Allianz" arenoje akivaizdų pranašumą įrodė "Bayern" futbolininkai.

"Juventus" ekipa buvo pasiųsta į nokdauną jau rungtynių pradžioje - 25 sekundę po rikošeto Gianluigi Buffonas liko nuleidęs galvą.

Septinto greičiausio įvarčio Čempionų lygoje autorius - Davidas Alaba.

"Senoji senjora" tuomet perėmė iniciatyvą ir 20 minučių kontroliavo kamuolį, tačiau pavojingesnių progų sukurti nesugebėjo.

Supratę persvaros trapumą "bavarai" pradėjo rodyti įprastą žaidimą, kuris padėjo be didesnių problemų nutraukti "Juventus" klubo aštuoniolikos nepralaimėtų mačų Europoje seriją.

Dviejų įvarčių persvarą, kurią "Bayern" ateinančios savaitės trečiadienį turės Turine, Juppo Heynckeso auklėtiniams 63 minutę lėmė Thomaso Mullerio tikslus smūgis iš poros metrų į tuščius vartus.

Miuncheno "Bayern" 2 - 0 Turino "Juventus"
1' [1 - 0] D. Alaba
63' [2 - 0] T. Muller



PSG 2 - 2 "Barcelona"
38' [0 - 1] L. Messi
80' [1 - 1] Z. Ibrahimovic
90' [1 - 2] X. Hernandez (iš 11 m. baudinio)
90' [2 - 2] B. Matuidi