UČL ketvirtfinaliai tęsiasi: ar pavyks ispanų klubams iškovoti pergales? © Eurofootball.lt
UEFA Čempionų lygoje ir toliau tęsiasi ketvirtfinalio kovos. Vakar rungtynės vyko Vokietijoje ir Prancūzijoje, šiandien abu mačus išvysime šiltojoje Ispanijoje.

Trečiadienio mačai neturėtų susilaukti tokio susidomėjimo, koks įvyko vakar, tačiau kova tarpusavyje vyks atkakli. „Malaga“ priims svečius iš Dortmundo „Borussia“, o Madrido „Real“ futbolininkų lauks susitikimas su Stambulo „Galatasaray“.

Madrido „Real“ – Stambulo „Galatasaray“

Ispanijos sostinėje, „Santiago Bernabeu“ stadione ginklus surems šio turnyro favoritas Madrido „Real“ klubas ir šį sezoną puikų žaidimą demonstruojanti Stambulo „Galatasaray“. Be jokios abejonės šioje poroje karališkasis klubas yra aiškus pretendentas keliauti į pusfinalį, tačiau žiemą savo gretas garsiomis pavardėmis pasipildžiusi turkų ekipa nenuleis rankų.

„Los Blancos“ kelias Čempionų lygoje jau nuo pat pradžių buvo nelengvas. Grupėje teko grumtis su „Borussia“, „Man City“ bei „Ajax“. Nors ir madridiečiai buvo laikomi pirmosios vietos favoritai, tačiau kluptelėjo ir į pirmą vietą užleido Dortmundo komandą. Aštuntfinalis, kuris buvo vertas finalo. „Real“ ekipai teko susigrumti su „Manchester United“. Po atkaklios kovos Jose Mourinho auklėtiniai įrodė savo pranašumą ir žengė tolyn.

„Galatasaray“ klubui grupės burtai buvo ganėtinai sėkmingi, nepaisant ir minėtosios „raudonųjų velnių“ ekipos. Be abejo į grupės viršūnę užleidę pastarąją ekipą, stambuliečiai tenkinosi antrąja, nors ir su „CFR Cluj“ ekipa turėjo po 10 taškų, tačiau tarpusavio susitikimuose įrodė pranašumą. Aštuntfinalyje „liūtų“ ekipa susitiko su Gelzenkircheno „Schalke“ ir po dramatiškos kavos sugebėjo užsitikrinti kelialapį į ketvirtfinalį.

Šalies pirmenybėse „Real“ žygiuoja antroje vietoje, o „Galatasaray“ pirmoje. Paskutinėse rungtynėse karališkasis klubas išvykoje nesugebėjo įveikti „Real Zaragoza“ klubo, o tuo tarpu varžovai iš Turkijos namuose be didesnio vargo įveikė „Istanbul“ vienuolikę.

Startinės komandos sudėtis Čempionų lygos ketvirtfinalyje iš liks įprastos. Karališkasis klubas traumą patyrusių žaidėjų neturi, tad į aikštę žengs pajėgiausia sudėtimi, nors komandoje ir toliau yra neregistruotas po traumos atsigaunantis Ikeras Casillasas. Vyriausiais svečių iš Stambulo treneris Fatihas Terimas taip pat didelių netekčių neturi, tad J.Mourinho auklėtiniams teks gerokai paplušėti su nesustabdomu Buraku Yilmazu, Didierio Drogba bei Wesley Sneijderiu.



„Malaga“ – Dortmundo „Borussia“

Antrosios ketvirtfinalio rungtynės vyks taip pat Ispanijoje, tačiau „La Rosaleda“ tvirtovėje. „Malaga“ namuose bandys sustabdyti įsibėgėjusius Dortmundo „Borussia“ futbolininkus. Laikyti ispanų komandos favoritais – tikrai negalime, nors savo aikštėje dėl lygiųjų pakovoti tikrai bandys.

„Los Boquerones“ ekipos žygis Čempionų lygoje prasidėjo grupėje, kurioje iškovojo tris pergales bei tiek pat lygiųjų. Manuelio Pellegrini auklėtiniai nesunkiai su 12 taškų iškovojo pirmąją vietą. Aštuntfinalyje Malagos miesto komandos laukė mūšis su Portugalijos grandu „Porto“ klubu. Pirmajame mače patyrusi minimalų pralaimėjimą, tačiau namuose reabilitavusi ekipa žengė į ketvirtfinalį.

„Geltonai juodi“ pateko į „mirtininkų“ grupę, kurioje minėjome, jog susitiko Ispanijos, Anglijos, Olandijos bei aišku Vokietijos čempionai. Pirmoje vietoje likę dortmundiečiai kitame etape grūmėsi su Donecko „Shakhtar“, nors ir pirmoje dvikovoje sunkiai žaidę Jurgeno Kloppo auklėtiniai namuose nepasigailėjo svečių ir tęsė žygį stipriausiame Europos turnyre.

„Malaga“ nuo ketvirtosios vietos Ispanijos „Primera“ čempionate skiria vienas taškas, o „Borussia“ komandai, atrodo, jog šiemet apginti „Bundesliga“ čempionų titulo nebe pavyks. Šeštadienį abi komandos iškovojo pergales ir gerai apšilo prieš šiandienos kvapą gniaužiančią dvikovą.

Malagos miesto komandos sudėtis turėtų likti tokia pati, kaip ir mače su Madrido „Rayo Vallecano“. M.Pellegrini auklėtiniams aikštėje tikrai negalės padėti vis dar traumą besigydantis Eliseu. Vokietijos čempionų vienuoliktukas taip pat kardinaliai nesikeis, nors vidurio gynėją Matsą Hummelsą dėl traumos veikiausiai pakeis Felipe Santana. Tiek „Malaga“, tiek „Borussia“ galės rungtyniauti stipriausia sudėtimi, tad futbolo aistruolių mačas lauks įdomus.



Kaip baigsis šie susitikimai, spręsti paliekame Jums?