"Barcelona" klubo gynėjas D.Alvesas: iš mūsų kvailių nedarys © Eurofootball.lt
Po mačo su "Paris Saint-Germain" surengtoje spaudos konferencijoje "Barcelona" gynėjas Dani Alvesas teigė, jog komanda patenkinta rezultatu, nors galėjo iškovoti pergalę.

Brazilas, nors ir netiesiogiai, nepagailėjo karčių žodžių, kuomet žurnalistai paprašė jo pareikšti nuomonę apie viešumoje skleidžiamus gandus, jog Katalonijos ekipos žaidėjai simuliuoja pražangas.

"Rungtynės buvo puikios ir mes patenkinti rezultatu, nors po mačo ir liko kartėlis. Netekome Lionelio Messi ir Javiero Mascherano, tačiau toks jau tas futbolas. Žaidėjai patiria traumas. Manau, kad svečiuose pelnyti du įvarčiai yra geras pasiekimas", - svarstė gynėjas.

Dani Alvesą akivaizdžiai suerzino klausimas apie arbitrų darbą mače su prancūzais ir po dvikovos pasakyti "Paris Saint-Germain" trenerio Carlo Ancelotti žodžiai, jog "Barcelona" futbolininkai "aikštėje daug vaidino".

Mačui teisėjavęs vokietis Wolfgangas Starkas įskaitė akivaizdžioje nuošalėje buvusio Zlatano Ibrahimovičiaus įvartį, o po rungtynių arbitro sprendimą skirti 11 metrų baudinį į "Paris Saint-Germain" aršiai sukritikavo C. Ancelotti. Italą itin papiktino "Barcelona" puolėjas Alexis Sanchezas, kuris, pasak "Paris Saint-Germain" vairininko, suvaidino pražangą baudos aikštelėje.

"Barcelona" gynėjas apie šiuos įvykius turi savo nuomonę.

"Manau, kad futbole teisėjai turėtų būti beveik nepastebimi, tačiau tuo atveju, jei arbitrų darbas aptarinėjamas pirmuosiuose puslapiuose, vadinasi, jog kažkas išties buvo negerai. Tai reiškia, kad jie klydo. Akivaizdu, kad teisėjo sprendimai turėjo įtakos rungtynių baigčiai, tačiau ir mes patys privalome kitą kartą pasistengti, kad galėtumėme jaustis ramiau. Aš tiesiog manau, kad turime reaguoti aštriau, nes priešingu atveju atrodysime kvailai", - tvirtino gynėjas.

Dani Alvesas netiesiogiai atsikirto ir Prancūzijos komandos treneriui C. Ancelotti, teigusiam, jog A. Sanchezo uždirbtas 11 metrų baudinys "tėra teisėjų dovaną "Barcai".

"Ta pražanga buvo tokia pat akivaizdi, kaip ir Pepe pražanga 2011 metais. Reikia galų gale tai pasakyti, nes tol, kol mes tylime, kiti tvirtina, kad tai buvo "teatras". Mes esame čia tam, kad pasakytumėm tai, kaip mes jaučiamės. Teisėjai klysta, o mes elgiamės pernelyg korektiškai", - apmaudo neslėpė brazilas.