Nauja Čempionų lygos intriga: kaip susidėlios burtai? © Eurofootball.lt
Čempionų lygoje – dar neregėtas Ispanijos ir Vokietijos futbolo mūšis. Pirmąkart po du šių šalių klubus pateko tarp keturių stipriausių Europos komandų, kurios penktadienį sužinos savo varžovus pusfinalyje.

Madrido „Real”, „Barcelona”, Miuncheno „Bayern” ir Dortmundo „Borussia” futbolininkai tęsia žygį į Čempionų lygos viršūnę.

Penktadienį UEFA būstinėje bus ištraukti pusfinalio burtai, kurie į dvi poras suskirstys ketvirtfinalio barjerą sėkmingai įveikusias Ispanijos ir Vokietijos komandas.

Pirmąsyk per Čempionų lygos istoriją į stipriausiųjų ketvertą pateko po du dviejų šalių klubus. Taip pat pirmąsyk šiame etape rungtyniaus dvi vokiečių komandos.

„Norėtųsi išvengti „Borussia”, bet negalime rinktis varžovų”, – prisipažino „Bayern” puolėjas Arjenas Robbenas, kai Miuncheno komanda trečiadienio vakarą išvykoje dar sykį 2:0 įveikė Turino „Juventus”.

„Dabar jaučiamės lyg prieš Ispanijos ir Vokietijos lygų dvikovą. Bet mums tikrai tas pat, kokie teks varžovai”, – sakė „Barcelona” sporto direktorius Andoni Zubizarreta.

Katalonai užvakar namuose dar sykį sužaidė lygiosiomis (1:1) su „Paris Saint Germain” (PSG) ir gavo bilietą į pusfinalį dėl per pirmąsias rungtynes svečiuose (2:2) įmuštų įvarčių didesnio skaičiaus.