5 įdomiausios artėjančios savaitės rungtynės © Eurofootball.lt
Praėjusi savaitė buvo įsimintina tuo, kad futbolo sirgaliai turėjo galimybę stebėti keletą rungtynių, kurios savo įtampa, emocijomis ir nenuspėjama baigtimi privertė milijonus aistruolių visame pasaulyje patirti, kas yra futbolas ir dėl ko ši sporto šaka yra populiariausia pasaulyje. Artėjanti savaitė paruošė ne ką mažiau intriguojančių dvikovų sąrašą.

2013.04.14, sekmadienis

18:00 val. Anglijos FA taurė, pusfinalis: Londono „Chelsea“ – „Manchester City“


Tai bus pusfinalis, kurį būtų galima prilyginti finalui. Šios dvikovos nugalėtojas turės puikią galimybę iškovoti šių metų FA taurę, kadangi antroje pusfinalių poroje kovoja ekipos, savo galimybėmis ir sudėtimi aiškiai nusileidžiančios didžiojo ketverto komandoms.

Viena iš jų – „Wigan Athletic“ – „Premier“ lygoje šiuo metu yra tik 18-oje vietoje ir kovoja dėl išlikimo. Tuo tarpu kita pusfinalio dalyvė Londono „Millwall“ tėra 16-oje vietoje Anglijos „Championship“ turnyre - t.y. antroje pagal pajėgumą lygoje.

21:45 val. Italijos „Serie A”: „Milan“ (3 vieta) – „Napoli“ (2 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Milan“ – 4 pergalės ir 1 lygiosios; „Napoli“ – 3 pergalės, 1 lygiosios ir 1 pralaimėjimas.

Italijai yra skirtos 2 garantuotos vietos kitų metų UEFA Čempionų lygos turnyre, o trečią vietą užėmusi ekipa turės dalyvauti atrankiniame etape. Akivaizdu, jog nei „Milan“, nei „Napoli“ nenorėtų rizikuoti nepatekti į pagrindinį turnyrą.

Sekmadienį madų sostinės komanda turės puikią galimybę sumažinti atsilikimą nuo „Napoli“ iki 1 taško ir tokiu būdu sustiprinti savo galimybes užimti antrąją vietą „Serie A“. „Milan“ žaidimas pastaruoju metu džiugina ir tai atsisipindi komandos surinktų taškų kraityje. Prieš keletą mėnesių komanda duso turnyrinės lentelės viduryje ir daugelis galvojo, kad šis sezonas klubui bus katastrofiškas. Tačiau viskas drastiškai pasikeitė ir „Milan“ sugrįžo į klubui įprastą viršūnę.

„Napoli“ kurį laiką kvėpavo „Juventus“ į užnugarį, tačiau atrodo, kad šiuo metu ekipa turėtų susikoncentruoti ties antrosios „Serie A“ vietos išsaugojimu, nes iškovoti Italijos čempionų vardą klubui gali būti labai sudėtinga.

2013.04.15, pirmadienis

21:45 val. Italijos „Serie A”: Romos „Lazio“ (5 vieta) – Turino „Juventus“ (1 vieta)


Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Lazio“ – 1 pergalė, 1 lygiosios ir 3 pralaimėjimai; „Juventus“ – 4 pergalės ir 1 lygiosios.

Įdomu, kuri ekipa sėkmingiau susitvarkys su daug fizinių jėgų pareikalavusiais ir emociškai skaudžiais iškritimais iš Europos taurių. Turino „Juventus“ neprilygo Miuncheno „Bayern“, kurie dar prieš dvikovą su italais užsitikrino Vokietijos Bundeslygos čempionų vardus. „Lazio“ namie nesugebėjo atsirevanšuoti Stambulo „Fenerbahce“ ir pasitraukė iš Europos lygos turnyro.

Turnyrinės lentelės atžvilgiu ši dvikova svarbesnė šeimininkams „Lazio“, kovojantiems dėl vietos kitų metų Europos lygos turnyre. Pastaruoju metu komandos rezultatai nedžiugina, ko negalėtume pasakyti apie „Juventus“, ryžtingai žengiantį link eilinio „Scudetto“.

2013.04.16, antradienis

21:45 val. Anglijos „Premier“ lyga: Londono „Arsenal“ (5 vieta) – Liverpulio „Everton“ (6 vieta)


Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Arsenal“ – 4 pergalės ir 1 pralaimėjimas; „Everton“ – 3 pergalės, 1 lygiosios ir 1 pralaimėjimas.

Abi ekipos pastaruoju metu buvo priverstos įjungti aukštesnę pavarą ir demonstruoti žymiai geresnę formą nei iki šiol. To priežastis – dalyvavimas 2013/2014 m. UEFA Čempionų lygos turnyre. „Arsenal“ jame be pertraukų dalyvauja nuo 1998/1999 m. sezono ir tikrai nenorėtų nutraukti šios įspūdingos serijos, kuri savo trukme nusileidžia tik Madrido „Real“ ir „Manchester United“ pasiekimams.

„Everton“ galimybės patekti į išsvajotąjį turnyrą yra kur kas menkesnės, bet pergalė Londone jas žymiai praplėstų. Tuo labiau, kad artimiausias konkurentas Londono „Tottenham Hotspur“ yra sužaidęs rungtynėmis mažiau.

Peržvelgus likusių 7 turų abiejų komandų susitikimus, galima išskirti „Arsenal“ dvikovą namie su „Manchester United“, o „Everton“ dar laukia 2 sudėtingi mačai išvykose prieš „Liverpool“ ir Londono „Chelsea“.

2013.04.17, trečiadienis

21:45 val. Italijos taurė „Coppa Italia, pusfinalis: Milano „Inter“ – „Roma“


Pirmoji dvikova baigėsi „Roma“ pergale 2:1.

Abi ekipos Italijos „Serie A“ šiais metais kiek neįprastai nekovoja dėl čempionų titulo, tad Italijos taurė yra vienintelis šansas kažką šį sezoną laimėti ir taip pradžiuginti savo sirgalius bei klubo vadovus.

Šeimininkai Milano „Inter“ savo sąskaitoje turi išvykoje įmuštą įvartį, tačiau neįmušus patiems, į finalą keliaus „Roma“. Nerimą „Inter“ turėtų kelti žaidėjų traumos. Ekipai tikrai negalės padėti puolėjas Antonio Cassano, gavęs traumą rungtynėse prieš Bergamo „Atalanta“, bei treniruotėje raumenį patempęs rezultatyviausias komandos žaidėjas argentinietis Miltonas Palacio.

Yra klaustukų ir dėl kai kurių kitų žaidėjų, tad „Roma“ turi puikias galimybes pasinaudoti priešininkų netektimis ir patekti į finalą, kuriame jau laukia amžinasis varžovas – to paties miesto „Lazio“. Pabandykite įsivaizduoti finalą dėl Italijos taurės tarp dviejų sostinės ekipų.