G.Bale'as - geriausias metų futbolininkas ir geriausias jaunasis metų žaidėjas Anglijoje © Eurofootball.lt
Futbolininkų profesionalų asociacija (PFA) sezono žaidėju ir geriausiu jaunuoju futbolininku išrinko Londono „Tottenham“ lyderį Garethą Bale‘ą.

Saugas tapo vos trečiuoju istorijoje, kuriam pavyko iškovoti šiuos titulus tame pačiame sezone. Šiuo pasiekimu gali džiaugtis Andy Gray‘us ir Cristiano Ronaldo.

Iš Velso kilęs žaidėjas Anglijos „Premier“ lygoje pasižymėjo 19 kartų. Per pastaruosius 17 mačų jis varžovų vartininkus nubaudė 14-a įvarčių.

Futbolininkas po apdovanojimų teigė, kad tai didžiulė garbė ir dėkojo ekipos strategui Anre Villas-Boasui: „Kandidatų sąraše buvo tikrai ne viena garsi pavardė, todėl be savo komandos draųgų tikrai nebūčiau to pasiekęs. Šiais metais jie buvo fantastiški, taip pat ir treneris. Žinoma, šie įvertinimai neturėtų jokios reikšmės jei ekipai nesisektų.“

Į metų žaidėjo titulą taip pat pretendavo Robinas van Persie, Luisas Suarezas, Edenas Hazardas, Juanas Mata ir Michaelis Carrickas. G. Bale‘as taip pat pateko į simbolinę PFA vienuolikę.

PFA metų komanda: Davidas De Gea („Manchester United“), Pablo Zabaleta („Manchester City“), Janas Vertonghenas („Tottenham“), Rio Ferdinand („Manchester United“), Leightonas Bainesas („Everton“), Michaelas Carrickas („Manchester United“), Juanas Mata („Chelsea“), Garethas Bale‘as („Tottenham“), Edenas Hazardas („Chelsea“); Luisas Suarezas („Liverpool“), Robinas van Persie („Manchester United“).