A.Pirlo: buvau per žingsnį nuo perėjimo į "Chelsea" klubą © Eurofootball.lt
Vieno geriausių visų laikų Italijos žaidėjo karjera galėjo pasukti į Anglijos „Premier“ lygą.

Andrea Pirlo prsipažino, kad praeityje jo perėjimą į Londono „Chelsea“ ekipą blokavo „Milan“ prezidentas Silvio Berlusconi.

33 metų Turino „Juventus“ saugas kalbėdamas priešais „Sky Sports“ mikrofonus taip pat pažymėjo, kad juo domėjosi ir Madrido „Real“ klubas.

„Nedaug trūko, jog būčiau tapęs „Chelsea“ arba „Real“ žaidėju. Su Londono klubu netgi buvau sutaręs dėl asmeninių kontrakto sąlygų, tačiau Berlusconi šiam perėjimui uždegė raudoną šviesą ir likau Milane“, – teigė Italijos nacionalinės rinktinės atakų dirigentas.

Dešimtmetį „Milan“ ekipoje praleidęs A.Pirlo 2011 m. vasarą tapo laisvuoju agentu ir sudėjo parašus ant ilgailaikės sutarties su „Juventus“ klubu.

„Nesigailiu palikęs „Milan“ ekipą. Man reikėjo permainų, todėl perėjimas į kitą klubą buvo geriausia, ką galėjau padaryti. Mano išvykimas padėjo ne tik man, bet ir „rossoneri“, nes jų gretose yra žaidėjų galinčių aikštėje užimti mano poziciją. Džiaugiuosi, jog neatmečiau „Juventus“ pasiūlymo“.

A.Pirlo profesionalaus futbolininko karjera artėja prie pabaigos, tačiau dėka „Juventus“ pergalių kalvio Antonio Contes „metronomu“ pravardžiuojamas žaidėjas svarsto galimybę imtis trenerio amato.

„Mane nustebino jo taktinis išprusimas ir darbas treniruotėse. Conte mane daug ko išmokė. Anksčiau neturėjau minčių dirbti treneriu, tačiau dėl jo pamokų galiu apsigalvoti“, – pažymėjo A.Pirlo.

Ateinantį sekmadienį A.Pirlo gali antrus metu iš eilės tapti Italijos čempionu, jeigu „Juventus“ ekipai mače prieš „Palermo“ pavyks iškovoti bent tašką.