J.Mourinho: jeigu pralaimėsime šiandien, kaltinkite mane © Eurofootball.lt
Prieš Čempionų lygos antrojo pusfinalio rungtynes tarp Madrido „Real“ ir Dortmundo „Borussia“ ekipų ispanų komandos treneris Jose Mourinho sakė, kad pralaimėjimo atveju visi turėtų kaltinti jį. Treneris tikino, kad nebijo prisimti kaltės, nes nenori kaltinti futbolininkų.

Pirmajame pusfinalyje Madrido „Real“ net 1:4 nusileido Dortmundo komandai ir dabar jiems reikia stebuklo, kad patektų į Čempionų lygos finalą.

„Praktiškai visuomet, kai futbolo klubas laimi, pergale džiaugiasi visi, o kai pralaimi, tai yra tik trenerio kaltė. Aš visiškai ramus, nes žinau tai. Yra daug fantastiškų trenerių, kurie niekada nelaimėjo Čempionų lygos. Aš turiu net du trofėjus ir už tai dėkoju Dievui. Tačiau aš ir toliau kovosiu dėl trečiojo.“ – klubo sėkme tikėjo portugalas J.Mourinho.

Portugalas pridūrė, kad antradienio rungtynės yra svarbiausios „Real“ klubui per 10 metų: „Tačiau aš jaučiau tą patį ir prieš pirmąsias pusfinalio rungtynes, o mes žaidėme taip lyg tai būtų draugiškos rungtynės.“

„Real“ treneris Čempionų lygą jau laimėjo 2004 metais su „Porto“ ir 2010 metais su Milano „Inter“ klubais.

Jau senokai sklando gandai, kad portugalas Madride po šio sezono neliks. Vieni spėlioja, kad jis gali sugrįžti į Londono „Chelsea“, o jo vietą turėtų pakeisti „Paris Saint-Germain“ startegas Carlo Ancelotti.

Dortmundo „Borussia“ treneris Juergenas Kloppas spaudos konferencijoje kalbėjo atsargiai: „Nenoriu dar kalbėti apie finalą. Man įdomios tik antradienio rungtynės. Viskas bus gerai tik tada, jei žaisime susikaupę. Mes žinome, kad futbole visko gali atsitikti. Galbūt kažkas istoriško įvyks ir šįkart ir mes nepateksim į finalą. Niekas nežino.“