Penkios įdomiausios savaitės rungtynės © Eurofootball.lt
Šią savaitę geriausiose Europos futbolo lygose netrūks įspūdingų dvikovų. Sezonui artėjant į pabaigą nesvarbių rungtynių lieka vis mažiau.

2013.05.04, šeštadienis

Vokietijos Bundeslyga

19:30 val. Dortmundo „Borussia“ (2 vieta) – Miuncheno „Bayern“ (1 vieta)


Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Borussia“ – 5 pergalės; „Bayern“ – 5 pergalės.

Pastarųjų rungtynių rezultatai pasako viską – šios komandos šiuo metu yra geriausios ne tik Vokietijoje, bet ir Europoje. Akivaizdu, kad Bundeslygos turnyrinei lentelei šis mačas jau nieko nebelemia. Miuncheno „Bayern“ jau yra užsitikrinę čempionų titulą, tačiau švęsti dar anksti, nes laukia UEFA Čempionų lygos finalas su tuo pačiu Dortmundo „Borussia“.

Įdomu, ką nuspręs abiejų komandų treneriai. Ši dvikova galėtų būti mini finalas, kur komandos išbandytų savo jėgas, o galbūt tai bus labiau treniruočių pobūdžio rungtynės, nes komandos nenorės atskleisti savo taktinių sprendimų. O galbūt namie žaisianti „Borussia“ bandys įrodyti, kad ji nepelnytai šiais metais užėmė tik antrąją vietą čempionate? Klausimų daug, bet dėl to tik įdomiau.

2013.05.05, sekmadienis

Anglijos „Premier“ lyga

15:30 val. „Liverpool“ (7 vieta) – Liverpulio „Everton“ (6 vieta)


Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Liverpool“ – 2 pergalės ir 3 lygiosios; „Everton“ – 2 pergalės, 2 lygiosios ir 1 pralaimėjimas.

Tik labai palankiai susiklosčius aplinkybėms, Liverpulio „Everton“ dar gali tikėtis pavyti Londono „Tottenham Hotspur“. Visų pirma miesto derbyje „Everton“ reikės įveikti „Liverpool“, o tai niekada nebūna lengva užduotis. „Raudonųjų“ sezoną jau galima vadinti nepavykusiu, tačiau nusiteikimas derbiui visada būna ypatingas, ypač žaidžiant savų sirgalių akivaizdoje.

Teigiamai nuteikia „Liverpool“ praeitame ture iškovota įspūdinga pergalė 6:0 prieš „Newcastle United“, tačiau ekipai negalės padėti už įkandimą Bronislavui Ivanovičiui suspenduotas Luisas Suarezas. Panašu, kad naujuoju atakų lyderiu gali tapti jaunasis Danielis Sturridge‘as.

18:00 val. „Manchester United“ (1 vieta) – Londono „Chelsea“ (3 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Manchester United“ – 2 pergalės, 2 lygiosios ir 1 pralaimėjimas; „Chelsea“ – 3 pergalės, 1 lygiosios ir 1 pralaimėjimas.

Ekipos šioje čempionato stadijoje turi skirtingus tikslus. „Manchester United“ jau yra nebepavejami, tačiau yra pasiryžę pagerinti „Premier“ lygos taškų rezultatyvumo rekordą. O Londono „Chelsea“ įnirtingai grumiasi su kitais Londono klubais „Arsenal“ ir „Tottenham Hotspur“ dėl vietos ateinančio sezono Čempionų lygoje. Pralaimėjimas Mančesteryje panaikintų „Chelsea“ turėtą vienų rungtynių persvarą prieš „Arsenal“, o „Tottenham Hostpur“ suteiktų galimybę pasivyti.

Beje, verta pažymėti, kad „Chelsea“ priešpaskutiniame „Premier“ lygos ture laukia susitikimas namie su tuo pačiu „Tottenham Hostpur“. Yra didelė galimybė, kad būtent ši dvikova nulems, kas liks už Čempionų lygos borto.

Italijos „Serie A”

21:45 val. „Napoli“ (2 vieta) – Milano „Inter“ (7 vieta)


Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Napoli“ – 4 pergalės ir 1 lygiosios; „Inter“ – 2 pergalės ir 3 pralaimėjimai.

Galima drąsiai sakyti, kad „Napoli“ šiais metais nepavyks pavyti „senosios senjoros“, nes Turino „Juventus“ beliko vienas žingsnis iki dar vieno Italijos „Scudetto“. Tačiau Neapolio komandai dar reikia išsikovoti garantuotą vietą ateinančių metų Čempionų lygos turnyre. Nuo „Milan“ ekipą skiria 7 taškai, o iki čempionato dar liko 4 turai. Pergalė prieš Milano „Inter“ būtų didelis žingsnis užsibrėžto tikslo įgyvendinimui.

Tuo tarpu „Inter“ šiame sezone visiškai nesiseka. Bent jau taip prastą komandos žaidimą bando pateisinti ekipos treneris Andrea Stramaccionis. Ekipa iškrito iš Italijos „Coppa Italia“, pusfinalyje nusileidusi „Roma“, o „Serie A“ šiuo metu užima 7 vietą ir rizikuoja nepatekti net į Europos lygos turnyrą. O tokiai katastrofai įvykus, klubo stovykloje praūžtų nenuspėjami uraganai.

2013.05.08, trečiadienis

Anglijos „Premier“ lyga

21:45 val. Londono „Chelsea“ (3 vieta) – Londono „Tottenham Hostpur“ (5 vieta)


Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Chelsea“ – 3 pergalės, 1 lygiosios ir 1 pralaimėjimas; „Tottenham Hostpur“ – 2 pergalės, 2 lygiosios ir 1 pralaimėjimas.

Per 4 dienas Londono „Chelsea“ teks sužaisti 2 labai svarbias rungtynes – išvykoje su „Manchester United“ ir namie su Londono „Tottenham Hostpur“. Šių dviejų mačų rezultatai lemia labai daug ir įtakos keletos komandų padėtis turnyrinėje lentelėje.